• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Rode kool, puree en worst

    Rode kool, puree en worst

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    2 worstjes
    500 gr. kruimige aardappel,  geschild
    1/2 rode kool in dunne reepjes

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    75 gr. roomboter
    100 ml. melk
    1 appel in blokjes
    1 el. komijnzaad
    1 el. tijm
    50 ml. balsamicoazijn of rode wijn
    zout en peper (liefst uit de molen)

    Aan de slag!  
    • Kook de aardappels in zout water in ongeveer 15-20 min. gaar.
    • Verwarm een klontje boter in een stoofpan. Doe de rode kool, tijm, komijnzaad en de balsamicoazijn erbij. Schep om en laat 20 min. stoven. Doe dan de appel erbij, breng op smaak met peper en zout en laat nog eens 5 min. stoven. 
    • Giet de aardappels af en stamp samen met de boter en de melk tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.  
    • Verhit een beetje olie in een pan en bak de worstjes rondom tot ze bruin zijn. Zet het vuur laag en bak de worstjes 10-15 min. (de gaartijd is afhankelijk van de dikte van de worstjes). Keer halverwege om.
    • Schep de puree en de rode kool op het bord en serveer met de worstjes.

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Rode kool, puree en worst

    € 10.06
    2p
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief