• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Ganzenbout met spruiten en paddenstoelen

    Ganzenbout met spruiten en paddenstoelen

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    2 geconfijte ganzenbouten, ontdooid in de verpakking
    250 gr paddenstoelenmix, grof gesneden
    400-500 gr spruitjes, schoongemaakt

    Ingrediënten uit jouw keuken
    klontje boter en lichte olijfolie 
    2 tenen knoflook, gehakt
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
    • Verhit water in een grote pan en leg de ganzenbouten met verpakking en al in het water. Laat 10-15 min. staan. Haal ze daarna uit de verpakking en leg ze in een ovenschaal met het huidje naar boven. Doe in de oven en bak 10-15 min. tot het huidje knapperig is.
    • Breng in een pan water met ruim zout aan de kook. Doe de spruitjes in het kokende water en kook in 10-15 min. beetgaar.
    • Neem een bakpan en doe de boter en scheutje olie erin. Fruit hierin de knoflook even aan. Doe de paddenstoelen erbij en bak mooi bruin. Schud af en toe even om. Breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel de spruitjes over twee borden en leg de ganzenboutjes erop. Giet er naar wens een beetje jus over en leg de gebakken paddenstoelen erop. Je kunt er eventueel nog een aardappelpuree bij serveren.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Let op! Er kan hagel in de ganzenbout zitten.

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief