Benodigd: bakpan / optioneel: keukenmachine met deeghaak / deegroller
Ingrediënten van Rechtstreex
300 gr. tarwebloem
7 gr. (1 zakje) gedroogde gist
100 gr. volle yoghurt
Ingrediënten uit jouw keuken
125 ml. warm water
1 tl. suiker
2 el. olijfolie
1 tl. zout
Om het brood na het bakken mee in te smeren:
50 gr. roomboter
1 teentje knoflook
handje verse bladkruiden (koriander, dille of peterselie)
En aan de slag!
-
Meng met een vork de gist, het suiker en het warme water tot het begint te schuimen. ca. 5 min.
-
Doe de bloem in de keukenmachine en meng het zout erdoor.
-
Doe het gistmengsel, de yoghurt en 1 el. olie erbij. Kneed het deeg ongeveer 10 min. tot het zacht en soepel is. (met de hand kan uiteraard ook, kneed dan wat langer door). Het deeg moet soepel zijn, zodat het niet breekt als je het uit elkaar trekt.
-
Strooi wat bloem op je werkblad en kneed het deeg nog even door met je handen. Maak een mooie bol en doe terug in de kom. Leeg er een vochtige theedoek over en zet weg op kamertemperatuur. Laat minimaal 1u. rijzen.
-
Hak de kruiden en pers de knoflook uit. Meng met de boter.
-
Na het rijzen verdeel je het deeg in 8 bolletjes. Maak van elk bolletje een plat broodje door het deeg wat uit elkaar te trekken en op je werkblad uit te duwen. Rol nog even uit met de deegroller.
-
Verhit een beetje olie in de pan en bak de broodjes aan beide kanten op middelhoog vuur tot ze mooie bruine blazen krijgen.
-
Smeer de warme broodjes na het bakken gelijk in met de kruidenboter.
Tip: serveer bij een Indiase curry! voor het recept kijk hier.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!