PRODUCT FILTER

Geroosterde bloemkool en zoete aardappel met yoghurt

Geroosterde bloemkool en zoete aardappel met yoghurt

Aantal personen
2 personen

Bereiden 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 

1 bloemkool
500gr zoete aardappel
250gr tomaat wilde mix
300ml standyoghurt
1/4 bos peterselie

Ingrediënten van jou
4 eetlepels extra vierge olijfolie 
2 eetlepel kurkuma
2 eetlepel komijnzaad
2 tenen knoflook uitgeperst
grof zeezout en peper(liefst uit de molen)


En aan de slag!  
• Verwarm de oven op 200 graden.  
• Breek de bloemkool in roosjes. Meng de kruiden, 2 eetlepels olie, peper en zout en masseer door de bloemkool. Verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier.
• Was de zoete aardappel en snij in dunne frites. Meng ze met 2 eetlepels olie,  peper en zout en verdeel over een andere bakplaat bekleed met bakpapier.  
• Zet beide bakplaten in de oven, de zoete aardappel boven. Voor zowel de zoete aardappel als de bloemkool geldt een gaartijd van ongeveer 20 min, maar check het tussendoor even want de gaartijd is ook afhankelijk van het type oven.  
• Hak intussen het blad van de peterselie grof.
• Snij de tomaatjes in partjes of door de helft. 
• Breng de yoghurt op smaak met peper en zout en roer dat ie mooi glad is. 
• Verdeel de yoghurt over het bord en schep de frites aan de ene kant en de bloemkool aan de andere kant. Garneer met de tomaatjes en de peterselie. Mocht je kruiden in de tuin hebben staan, de bloemetjes zijn eetbaar, lekker en mooi. Op de foto zie je wat bieslookbloemen.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Geroosterde bloemkool en zoete aardappel met yoghurt

€ 8.89
2p
Ronald en Helma Vader
Oude Tonge

Romanesco

Biologisch EKO
€ 3.41
st.
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief