• NIEUW
  • Geroosterde peer met Doruvael
    20-11-2023

    Geroosterde peer met Doruvael

     

    4 personen
    bereiden 20 minuten
    oven 25-30 minuten
       
    Benodigd bakplaat, bakpapier, steelpan
     
    Ingrediënten van Rechtstreex
    2 peren
    300 gr. Doruvael
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    olijfolie
    50 ml. balsamicoazijn
    4 gedroogde pruimen
    1 tl. rozemarijn
    50 gr. pecannoten
    gemalen peper en zout

    En aan de slag! 
    • Verwarm de oven op 190 graden.
    • Halveer de peren, verwijder het klokhuis met een lepeltje.
    • Smeer de halve peren in met olijfolie en leg met de platte kant naar beneden op de bakplaat. Bak 10 min. in de oven.
    • Snijd de korsten van de kaas en snijd dan in dunne plakjes.
    • Haal de bakplaat uit de oven en keer de peren om. Bedek de peren met een laag kaas en bak nog eens ±10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
    • Snijd de pruimen in dunne plakjes.
    • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een steelpannetje en fruit de rozemarijn even aan. Blus af met de balsamicoazijn en roer de stukjes pruimen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
    • Hak de pecannoten grof en rooster even in een droge koekenpan.
    • Maak de borden op, leg een peertje met kaas op het bord. Verdeel de dressing over de peertjes en bestrooi met de pecannootjes.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Geroosterde peer met Doruvael
    Vegetarisch
    9.80
     VRIENDENPRIJS: €8.62
    (4p)
    Fruithandel van Os
    Papendrecht
    Conference
    3.28
     VRIENDENPRIJS: €2.89
    kilo (+/- 4 stuks)
    Kaasboerderij Doruvael
    Montfoort
    Doruvael roodschimmelkaas
    Verpakt in plastic
    6.52
     VRIENDENPRIJS: €5.74
    300 gram
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.