Benodigd bakplaat, bakpapier, steelpan
En aan de slag!
Ingrediënten van Rechtstreex
2 peren
300 gr. Doruvael
Ingrediënten uit jouw keuken
olijfolie
50 ml. balsamicoazijn
4 gedroogde pruimen
1 tl. rozemarijn
50 gr. pecannoten
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven op 190 graden.
-
Halveer de peren, verwijder het klokhuis met een lepeltje.
-
Smeer de halve peren in met olijfolie en leg met de platte kant naar beneden op de bakplaat. Bak 10 min. in de oven.
-
Snijd de korsten van de kaas en snijd dan in dunne plakjes.
-
Haal de bakplaat uit de oven en keer de peren om. Bedek de peren met een laag kaas en bak nog eens ±10 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.
-
Snijd de pruimen in dunne plakjes.
-
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een steelpannetje en fruit de rozemarijn even aan. Blus af met de balsamicoazijn en roer de stukjes pruimen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
-
Hak de pecannoten grof en rooster even in een droge koekenpan.
-
Maak de borden op, leg een peertje met kaas op het bord. Verdeel de dressing over de peertjes en bestrooi met de pecannootjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!