Benodigheden: met bakpapier beklede bakplaat
Ingrediënten van Rechtstreex
±500 gr. prei
3 eieren
tuinkers
Ingrediënten uit jouw keuken
olijfolie
1 el. (sherry)azijn
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven op 200 graden.
-
Snijd de uiteinden van de prei. Was de prei in z'n geheel. Het meeste vuil zit in het groene gedeelte. Snijd daarom de prei vanaf het groen over de lengte in houd onder de kraan zodat het vuil tussen de bladeren kan weg spoelen, zonder dat de prei uit elkaar valt.
-
Dep de prei droog met een theedoek. Snijd dan in stukken van ±8 cm en leg de preistukken op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster 20 min. in de oven.
-
Kook intussen de eieren in ±10 min. hard. Laat schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en prak ze dan met een vork.
-
Meng de azijn met 4 el. olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng door de geprakte eieren en voeg ook de tuinkers toe.
-
Serveer de geroosterde prei met het eimengsel en sprenkel er nog wat olijfolie over. Garneer met de tuinkers.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!