Benodigheden: wok, vijzel, 2 kommen en keukenpapier
500 gr. tofu (2 stuks)
Ingrediënten uit jouw keuken
zonnebloemolie
1 tl. szechuanpeper
1 tl. komijnzaad
1 teen knoflook
1 cm. gember
2 bosuitjes
20 gedroogde chilipepers (of minder als je minder pittig wilt)
4 el. maizena
snuf zout
En aan de slag!
-
Rooster de szechuanpeper en komijnzaad 1 min. in droge pan. Haal uit de pan en maal fijn in de vijzel.
-
Hak de gember en knoflook fijn.
-
Snijd de bosui in ringetjes, hou het groen apart.
-
Knip de gedroogde pepers doormidden en verwijder de zaadjes.
-
Dep de tofu goed droog en verbrokkel de helft in fijne stukken in één kom en de andere in grove stukken in een andere kom.
-
Meng 2 el. maizena door elke kom.
-
Verhit een ruime hoeveelheid olie in de wok en bak de tofu crispy. Schep uit de pan op keukenpapier en doe hetzelfde bij de andere kom tofu.
-
Veeg de pan schoon en voeg nieuwe olie toe. Fruit de knoflook, gember en het witte deel van de bosui ongeveer 1 minuut. Voeg de gedroogde peper toe en bak nog 30-60 sec.
-
Doe dan de tofu en de specerijen erbij en schep een paar keer om zodat alle smaken goed mengen. Breng op smaak met zout.
-
Garneer met het groen van de bosui.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!