• NIEUW
  • Scrambled tofu met szechuanpeper
    12-02-2024

    Scrambled tofu met szechuanpeper

     
    4 personen
    bereiden 15 minuten
    wokken 20 minuten
       
    Benodigheden: wok, vijzel, 2 kommen en keukenpapier                               
     
    Ingrediënten van Rechtstreex
    500 gr. tofu (2 stuks)
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    zonnebloemolie
    1 tl. szechuanpeper
    1 tl. komijnzaad
    1 teen knoflook
    1 cm. gember
    2 bosuitjes
    20 gedroogde chilipepers (of minder als je minder pittig wilt)
    4 el. maizena
    snuf zout

    En aan de slag! 
    • Rooster de szechuanpeper en komijnzaad 1 min. in droge pan. Haal uit de pan en maal fijn in de vijzel.
    • Hak de gember en knoflook fijn.
    • Snijd de bosui in ringetjes, hou het groen apart.
    • Knip de gedroogde pepers doormidden en verwijder de zaadjes.
    • Dep de tofu goed droog en verbrokkel de helft in fijne stukken in één kom en de andere in grove stukken in een andere kom.
    • Meng 2 el. maizena door elke kom.
    • Verhit een ruime hoeveelheid olie in de wok en bak de tofu crispy. Schep uit de pan op keukenpapier en doe hetzelfde bij de andere kom tofu.
    • Veeg de pan schoon en voeg nieuwe olie toe. Fruit de knoflook, gember en het witte deel van de bosui ongeveer 1 minuut. Voeg de gedroogde peper toe en bak nog 30-60 sec.
    • Doe dan de tofu en de specerijen erbij en schep een paar keer om zodat alle smaken goed mengen. Breng op smaak met zout.
    • Garneer met het groen van de bosui.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Scrambled tofu met szechuanpeper
    Veganistisch
    6.82
     VRIENDENPRIJS: €6.00
    4p
    Choi Kee
    Rotterdam
    Verse tofu
    Veganistisch
    3.41
     VRIENDENPRIJS: €3.00
    bakje (250 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.