• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Geroosterde wintergroenten met kippenpootjes

    Geroosterde wintergroenten met kippenpootjes

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    200 gr (gekleurde) wortel
    200 gr pompoen
    300 gr zoete aardappel of biet geschild
    2 kippenpoten

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    2 tenen knoflook, geperst
    takje rozemarijn, fijngehakt (of 1 el gedroogd) 
    1 el honing
    zout en peper (liefst uit de molen)
    3 eetlepels goede olijfolie

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Snijd de zoete aardappel of biet in grove stukken.
    • Schrob de wortels schoon en snijd 1x in de lengte door.
    • Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in halve maantjes.
    • Maak een kruidenmengsel van de rozemarijn, knoflook, olijfolie, honing en versgemalen peper en zout.
    • Wrijf de kippenpoten in met het mengsel, ook onder het velletje. Meng de groenten met het restant van het mengsel.
    • Neem een ovenplaat en verspreid de aardappels, wortels en pompoen erover. Leg de kip er bovenop. Rooster ongeveer 25- 30 min. in de oven. Check tussendoor even, de kip moet goed gaar zijn! Serveer met een goede mayonaise.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Geroosterde wintergroenten met kippenpootjes

    € 10.12
    2p
    Slandse Bataat
    Zuidland

    Vijgenbataat

    € 4.88
    kilo
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief