• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Geroosterde wintergroenten met kippenpootjes

    Geroosterde wintergroenten met kippenpootjes

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    200 gr (gekleurde) wortel
    200 gr pompoen
    300 gr zoete aardappel of biet geschild
    2 kippenpoten

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    2 tenen knoflook, geperst
    takje rozemarijn, fijngehakt (of 1 el gedroogd) 
    1 el honing
    zout en peper (liefst uit de molen)
    3 eetlepels goede olijfolie

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Snijd de zoete aardappel of biet in grove stukken.
    • Schrob de wortels schoon en snijd 1x in de lengte door.
    • Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in halve maantjes.
    • Maak een kruidenmengsel van de rozemarijn, knoflook, olijfolie, honing en versgemalen peper en zout.
    • Wrijf de kippenpoten in met het mengsel, ook onder het velletje. Meng de groenten met het restant van het mengsel.
    • Neem een ovenplaat en verspreid de aardappels, wortels en pompoen erover. Leg de kip er bovenop. Rooster ongeveer 25- 30 min. in de oven. Check tussendoor even, de kip moet goed gaar zijn! Serveer met een goede mayonaise.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief