Aantal personen
2 personen
Bereiden 15 min. / oven 25 min.
Ingrediënten van Rechtstreex
1 rode paprika
1 venkel of courgette
250gr. tomaat cherry tros mini
500g. zoete aardappel
±300gr. kippenvleugels
Ingrediënten uit jouw keukenkastje
1 ui
2 tenen knoflook geperst
takje rozemarijn (of 1 el gedroogd)
4 eetlepels dikke yoghurt
4 eetlepels olijfolie
zout en peper(liefst uit de molen)
En aan de slag!
• Verwarm de oven op 180 graden.
• Schil de zoete aardappel en snij in grove stukken.
• Snij de venkel, paprika en ui ook in grove stukken.
• Meng de olie met de kruiden, knoflook en peper en zout.
• Neem een ovenplaat en bekleed met bakpapier. Leg de zoete aardappel en groenten op de plaat en bovenop de kip. Sprenkel het oliemengsel erover, wrijf de olie er met je handen even goed door. Rooster ±25 min. in de oven, elke oven is anders dus check tussendoor even, de kip moet goed gaar zijn dat is het belangrijkste! Rooster de laatste 5 minuten het trosje tomaat mee.
• Breng de yoghurt op smaak met peper en zout.
• Schep de groenten, aardappel op het bord met bovenop de kip. Serveer met de yoghurt.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!