Aantal personen
2 personen
Bereiden 20 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
2 personen
Bereiden 20 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. zoete aardappel
1 venkel
150 gr. shiitake
100 gr. sla
1 bosje radijs
1 venkel
150 gr. shiitake
100 gr. sla
1 bosje radijs
Ingrediënten van jou
100 gr. room of plantaardige boter
olijfolie
1 eetlepel venkelzaad
azijn
100 gr. room of plantaardige boter
olijfolie
1 eetlepel venkelzaad
azijn
mosterd
gemalen peper en zout
En aan de slag!
• Schil de zoete aardappel en snij in gelijke blokjes.
• Snij de venkel in kleine blokjes van ongeveer 1x1cm.
• Snij de shiitake in plakjes.
• Kook de zoete aardappel met minimaal water en een beetje zout met de deksel op de pan in ongeveer 15 min gaar. Giet af en zet apart.
• Verhit de olie in een pan met dikke bodem en rooster de venkelzaad in 2 min op zacht vuur. Voeg dan de venkel toe en smoor op zacht met de deksel op de pan, ongeveer 15 min.
• Verhit 1 eetlepel olie in de pan en bak op middelhoog vuur de shiitake mooi bruin, ±8 min. Breng op smaak met peper en zout.
• Stamp de zoete aardappel, met de boter en voeg dan de venkel toe, breng verder op smaak met peper en zout. De zoete aardappel bevat mer vocht dan gewone aardappel dus melk is niet echt nodig, vind je 'm toch droog dan kun je natuurlijk een klein beetje melk toevoegen.
• Snij de radijs in dunne plakjes,
• Meng voor de dressing 3el. olie, 1 el azijn en 1 el. mosterd.
• Schep de stampot op het bord en garneer met de shiitake. Serveer met de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
• Schep de stampot op het bord en garneer met de shiitake. Serveer met de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!