Aantal personen
2 personen
Bereiden 20 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
2 personen
Bereiden 20 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. zoete aardappel
1 venkel
150 gr. shiitake
100 gr. sla
1 venkel
150 gr. shiitake
100 gr. sla
Ingrediënten van jou
75 gr. plantaardige boter of 50 ml. olie
olijfolie
1 el. venkelzaad
azijn
75 gr. plantaardige boter of 50 ml. olie
olijfolie
1 el. venkelzaad
azijn
mosterd
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Snijd de venkel in kleine blokjes van ongeveer 1x1cm.
- Verhit de olie in een pan en rooster de venkelzaad in 2 min. op zacht vuur. Voeg dan de venkel toe en smoor ±15 min. met de deksel op de pan.
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes.
- Doe ze in een pan tot ze net onder staan en kook gaar. Giet af en doe terug in de pan.
- Voeg de boter en zout en peper toe en stamp tot een grove puree.
- Roer dan de venkel erdoor.
- Snijd de shiitake in plakjes.
- Verhit 1 el. olie in de pan en bak de shiitake in ±8 min. mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng voor de dressing 3el. olie, 1 el. azijn en 1 el. mosterd.
- Schep de stampot op het bord en garneer met de shiitake. Serveer met de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!