• NIEUW
  • Stamppot zoete aardappel en venkel met shiitake
    17-06-2020

    Stamppot zoete aardappel, venkel en shiitake

     

    2 personen

    bereiden  
    koken  
       

     

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 20 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. zoete aardappel
    1 venkel 
    150 gr. shiitake 
    100 gr. sla
     
    Ingrediënten van jou  
    75 gr. plantaardige boter of 50 ml. olie
    olijfolie 
    1 el. venkelzaad
    azijn
    mosterd
    gemalen peper en zout

    En aan de slag! 
    • Snijd de venkel in kleine blokjes van ongeveer 1x1cm. 
    • Verhit de olie in een pan en rooster de venkelzaad in 2 min. op zacht vuur. Voeg dan de venkel toe en smoor ±15 min. met de deksel op de pan. 
    • Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes.
    • Doe ze in een pan tot ze net onder staan en kook gaar. Giet af en doe terug in de pan. 
    • Voeg de boter en zout en peper toe en stamp tot een grove puree.
    • Roer dan de venkel erdoor.
    • Snijd de shiitake in plakjes.
    • Verhit 1 el. olie in de pan en bak de shiitake in ±8 min. mooi bruin. Breng op smaak met peper en zout. 
    • Meng voor de dressing 3el. olie, 1 el. azijn en 1 el. mosterd.
    • Schep de stampot op het bord en garneer met de shiitake. Serveer met de salade.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    BIO
    Heereco
    Uden
    Shiitake
    Biologisch
    3.98
     VRIENDENPRIJS: €3.50
    bakje (150 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.