• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Gesmoorde lentegroenten

    Gesmoorde lentegroenten

    Dit bijgerecht is net even anders en het is zo klaar. Jazeker, radijsjes zijn warm ook lekker! 

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    15 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. gekleurde wortels
    2 bossen radijs, schoongemaakt
    20 gr. veldkers (platte peterselie of rucola), gewassen

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 el. roomboter (voor vegan, neem olie)
    1 teen knoflook, geperst
    50 ml. goede extra vierge olijfolie
    zeste van 1 biologische citroen
    zout en peper (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  
    • Schil de wortels en snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in schuine halve maantjes. Snijd de grote radijzen doormidden.
    • Verwarm de boter in een pan en voeg de wortel toe. Smoor 5 min. met de deksel op de pan, voeg de radijs toe en smoor nog eens 6-8 min.
    • Maak de gremolata. Hak de veldkers (peterselie of rucola) zeer fijn en meng met de knoflook, olijfolie en de citroenzeste. Breng op smaak met peper en zout.
    • Serveer de groenten met de gremolata.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief