Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. gekleurde wortels
2 bossen radijs, schoongemaakt
20 gr. veldkers (platte peterselie of rucola), gewassen
Ingrediënten uit jouw keuken
1 el. roomboter (voor vegan, neem olie)
1 teen knoflook, geperst
50 ml. goede extra vierge olijfolie
zeste van 1 biologische citroen
zout en peper (liefst uit de molen)
En aan de slag!
- Schil de wortels en snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in schuine halve maantjes. Snijd de grote radijzen doormidden.
- Verwarm de boter in een pan en voeg de wortel toe. Smoor 5 min. met de deksel op de pan, voeg de radijs toe en smoor nog eens 6-8 min.
- Maak de gremolata. Hak de veldkers (peterselie of rucola) zeer fijn en meng met de knoflook, olijfolie en de citroenzeste. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de groenten met de gremolata.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!