• NIEUW
  • Gesmoorde lentegroenten
    25-02-2021

    Gesmoorde lentegroenten

    Dit bijgerecht is net even anders en het is zo klaar. Jazeker, radijsjes zijn warm ook lekker! 

     

    2 personen
    bereiden 15 minuten
       
       

    Ingrediënten van Rechtstreex 

     

    500 gr. gekleurde wortels
    2 bossen radijs, schoongemaakt
    20 gr. veldkers (platte peterselie of rucola), gewassen

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    1 el. roomboter (voor vegan, neem olie)
    1 teen knoflook, geperst
    50 ml. goede extra vierge olijfolie
    zeste van 1 biologische citroen
    zout en peper (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  

    • Schil de wortels en snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in schuine halve maantjes. Snijd de grote radijzen doormidden.
    • Verwarm de boter in een pan en voeg de wortel toe. Smoor 5 min. met de deksel op de pan, voeg de radijs toe en smoor nog eens 6-8 min.
    • Maak de gremolata. Hak de veldkers (peterselie of rucola) zeer fijn en meng met de knoflook, olijfolie en de citroenzeste. Breng op smaak met peper en zout.
    • Serveer de groenten met de gremolata.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.