Benodigd grillpan of grillplaat
Ingrediënten van Rechtstreex
Ingrediënten uit jouw keuken
En aan de slag!
250 gr. sperzie- of spekbonen
250 gr. cherrytomaten
250 gr. snackpaprika's
1/2 rode ui
50 gr. amandelen
honing
mosterd
witte wijn en balsamico azijn
olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Snijd een halve rode ui in reepjes. Meng 3 el. witte azijn met 3 el. water, 1 el. honing en peper en zout. Meng de ui door het zuurtje en zet apart tot de rest klaar is. Schep af en toe om.
-
Verhit de grillpan op hoog vuur.
-
Verwijder de steeltjes van de sperziebonen.
-
Grill de boontjes zonder olie in de grillpan ongeveer 10 min. tot ze een streepje krijgen. Haal ze uit de pan en zet apart.
-
Grill nu ook de snackpaprika's rondom tot ze een grillstreepje hebben. Haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Snijd de paprika's in de lengte door en verwijder de steel en de zaadjes. Snijd dan in reepjes.
-
Meng voor de dressing 2 el. balsamicoazijn, 1 el. mosterd en 1 el. honing. Klop er dan 4 el. olijfolie door.
-
Halveer de tomaatjes.
-
Hak de amandelen grof.
-
Meng alle ingrediënten door elkaar. Je kunt wat zure ui en amandelen apart houden om te garneren en wat verse kruiden toevoegen.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!