Ingrediënten van Rechtstreex
1 brood van ± 500 gr.
3 eieren
200 gr. tomaat, in stukjes
200 gr. bladgroente (raapstelen, snijbiet of spinazie)
75 gr. geraspte kaas
3 eieren
200 gr. tomaat, in stukjes
200 gr. bladgroente (raapstelen, snijbiet of spinazie)
75 gr. geraspte kaas
Ingrediënten uit jouw keuken
1 el. olie
gemalen peper en zout
1 el. olie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
- Snijd met een groot broodmes de bovenkant van het brood eraf. Druk het brood in de onderste gedeelte plat, zodat er een hol brood ontstaat.
- Verhit een el. olie in een pan en bak de spinazie en de tomaat ±5 min. bestrooi met peper en zout. Haal uit de pan en laat goed uitlekken in een vergiet.
- Vul het holle brood. Begin met de kaas en dan het spinaziemengsel. Maak drie kuiltjes in de vulling en breek in elk een ei.
- Zet in de oven en bak ±20 min. tot het ei gestold is. Bak het dakje de laatste 10 min. ook mee.
- Serveer in z'n geheel op een mooie grote schaal en snijd aan als iedereen aan tafel zit.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!