• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Gevulde eend met appel

    Gevulde eend met appel

    Aantal personen
    2 personen

    Voorbereiden 15 minuten / Bereiden 60 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 hele eend
    500 gr appels in kwarten
    500 gr pompoen, gewassen en in parten

    Ingrediënten uit jouw keuken
    klont boter 
    1 glas witte wijn of appelcider, maar appelsap kan ook
    1 el kaneel
    1 el steranijs
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
    • Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met wat olie en doe er peper en zout op. Rooster in de oven voor ongeveer 10-15 min.
    • Prik gaatjes in het vel van de eend en wrijf in met peper en zout. Neem alluminiumfolie om de pootjes mee in te pakken. Zo verbranden ze niet en blijven ze mooi. 
    • Meng de appels met de specerijen en vul de eend hiermee. Leg in een ovenschaal en verdeel er stukjes boter over.
    • Doe de eend in de oven en bak 10 min. De eend schroeit nu dicht. Giet dan de wijn of het andere vocht erbij, zet de oven op 175 graden en braad ongeveer 1 uur. Bedruip de eend tussendoor. Dat doe je door met een lepel het sap uit de ovenschaal over de eend te gieten.   
    • Je kunt de eend net als bij een kip verdelen door de borst eruit te snijden en de poten eraf te halen. Serveer met de geroosterde pompoen en de appelvulling. En eventueel met nog een aardappelpuree.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Let op! Er kan hagel in de eend zitten.

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief