• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Gevulde pompoen

    Gevulde pompoen

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 35 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    1 kleine pompoen 
    200 gr. spelt
    ±60 gr. geraspte kaas 
    1 bosje peterselie of bieslook, gehakt

    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 kleine ui fijngesneden
    2 tenen knoflook geperst 
    1 eetlepel gedroogde tijm 
    2 eetlepel goede olijfolie
    zout en peper(liefst uit de molen)
    optioneel: wat groene salade


    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 180 graden Celcius.  
    • Kook de spelt in ruim water met een snuf zout in 30 min gaar. Giet af, spoel af en zet apart.
    • Was de pompoen en snij de kontjes eraf. Snij doormidden en haal met een lepel de zaden eruit.
    • Meng in een kom de spelt, kaas, kruiden, knoflook, olie, ui. Breng op smaak met peper en zout.
    • Leg de twee halve pompoenen op een ovenplaat en vul ze met de speltvulling. Schuif deze in de oven en gaar ze in ±25min.
    • Neem de halve pompoenen uit de oven en leg op een groot bord, serveer eventueel met een salade.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief