• NIEUW
  • Gevulde pompoen
    11-09-2020

    Gevulde pompoen

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 45 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    1 kleine pompoen 
    200 gr. spelt
    ±60 gr. geraspte kaas 
    1 handje peterselie, bieslook of tuinkers, gehakt
    100 gr. slasoort
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 kleine ui fijngesneden
    2 tenen knoflook geperst 
    1 el. gedroogde tijm 
    2 el. goede olijfolie
    dressing: 3 el. olie, 1 el. azijn, 1 tl. mosterd, 1 tl. honing 
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 180 graden Celcius.  
    • Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog ±30 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
    • Was de pompoen en snij de kontjes eraf. Snij doormidden en haal met een lepel de zaden eruit.
    • Meng in een kom de spelt, kaas, kruiden, knoflook, olie, ui. Breng op smaak met peper en zout.
    • Leg de twee halve pompoenen op een ovenplaat en vul ze met de speltvulling. Schuif deze in de oven en gaar ze in ±25 min.
    • Was de sla,  meng de ingrediënten voor de dressing. Hussel door elkaar.
    • Neem de halve pompoenen uit de oven en leg op een groot bord, serveer met een salade.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.