Aantal personen
2 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
2 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. kruimige aardappel
1/2 kool (met voorkeur savooiekool maar een andere kool kan ook)
250 gr. gehakt
100 gr. sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten
1/2 kool (met voorkeur savooiekool maar een andere kool kan ook)
250 gr. gehakt
100 gr. sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten
Ingrediënten uit jouw keuken
1/2 ui fijngesneden
1/2 appel geraspt of fijngesneden
snuf kaneel
200 ml. melk
1/2 ui fijngesneden
1/2 appel geraspt of fijngesneden
snuf kaneel
200 ml. melk
klont boter
1 e. mosterd
zout en peper(liefst uit de molen)
basisdressing: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel mosterd, peper, zout
1 e. mosterd
zout en peper(liefst uit de molen)
basisdressing: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel mosterd, peper, zout
En aan de slag!
• Haal 4 grote bladen van de kool, haal eventueel de dikke nerf eruit. Blancheer 2 min. in kokend water en leg even apart.
• Meng het gehakt met de appel, ui, mosterd, snuf kaneel en peper en zout. Verdeel in 4 balletjes en kneed er dan een 'worstje' van. Rol elk worstje in een koolblad, vouw tussendoor de randjes naar binnen. Gaar de rolletjes(in kleine schaal) in ongeveer 25 min op 180 graden in de oven.
• Schil de aardappel en snij in gelijke blokjes. Kook in ongeveer 15 min. gaar. Giet af en gooi ze terug in de pan. Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper net zolang tot een mooie gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
• Was de sla. Voeg eventueel de rest van de appel toe en meng met de dressing.
• Schep de puree op het bord en leg de koolrolletjes erbij. Serveer met de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!