• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Koolrolletjes met gehakt

    Koolrolletjes met gehakt

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 

    500 gr kruimige aardappel
    1/2 (spits)kool 
    250 gr gehakt 
    100 gr sla of andere bladgroente die je rauw kunt eten
    1/2 bosje radijs

    Ingrediënten uit jouw keuken
    1/2 ui fijngesneden
    1/2 appel geraspt of fijngesneden 
    snuf kaneel
    puree: 200ml melk en klont boter 
    1 eetlepels mosterd 
    zout en peper(liefst uit de molen)
    basisdressing: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel mosterd, peper, zout


    En aan de slag!  
    • Haal 4 grote bladen van de kool, haal eventueel de dikke nerf eruit. Blancheer 2 min in kokend water en leg even apart.
    • Meng het gehakt met de appel, ui, mosterd, snuf kaneel en peper en zout. Verdeel in 4 balletjes en kneed er dan een 'worstje' van. Rol elk worstje in een koolblad, vouw tussendoor de randjes naar binnen. Gaar de rolletjes(in kleine schaal) in ongeveer 25 min op 180graden in de oven.
    • Schil de aardappel en snij in gelijke blokjes. Kook in ongeveer 15 min gaar. Giet af en gooi ze terug in de pan. Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper net zolang tot een mooie gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
    • Was de sla. Was de radijs en snij in dunne plakjes. Voeg eventueel de rest van de appel toe en meng met de dressing.
    • Schep de puree op het bord en leg de koolrolletjes erbij. Serveer met de salade.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Koolrolletjes met gehakt

    € 11.89
    2p
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief