Ingrediënten van Rechtstreex
1 kg. aardappel
300 gr. geraspte kaas
500 gr. (cherry)tomaat
1 bosje basilicum of 100 gr. rucola
300 gr. bloem plus om het werkblad te bestrooien
1 kg. aardappel
300 gr. geraspte kaas
500 gr. (cherry)tomaat
1 bosje basilicum of 100 gr. rucola
300 gr. bloem plus om het werkblad te bestrooien
2 eieren
Ingrediënten uit jouw keuken
3 el. goede olijfolie
3 el. goede olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Schrob de aardappels en kook ze in hun geheel in 20 min. gaar. Koel ze terug onder de koude kraan. Trek het schilletje eraf en pureer met een pureestamper zo fijn mogelijk.
- Snijd 500 gr. tomaten in partjes en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Rooster 10 min. op 180 graden
- Weeg 300 gr. bloem en 200 gr. kaas af.
- Meng de aardappel, 200 gr. kaas en het ei eerst en kneed daarna de bloem erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Als het te plakkerig is voeg je wat extra bloem toe. Verdeel het deeg in balletjes. Bestrooi je werkblad met bloem en rol de balletjes uit tot een sliert. Snijd deze vervolgens in stukjes.
- Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Doe de gnocchi één voor één in de pan. Wacht tot ze drijven en kook ze dan nog 2 min. langer. Schep de gnocchi uit de pan en meng de tomaatjes en basilicum (of rucola) door. Bestrooi met het restant kaas.
Tip: maak van de overgebleven tomaat een salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!