• NIEUW
  • Vegetarische burger

    Vegetarische burger 

    Een heerlijk vegetarische burger met de Ultimate burger van Jack Bean.

     

    2 personen
    Bereiden 20 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 

     

    500 gr aardappel
    2 vegaburgers
    2 broodjes
    1/4 komkommer in plakjes
    200 gr. kool in dunne reepjes

     

    Ingrediënten uit jouw keuken
    bbq saus (of maak zelf zie onder)
    1 ui in ringen
    200ml natuurazijn
    150ml water
    3 eetlepels poedersuiker
    3 eetlepels olijfolie
    zout en peper(liefst uit de molen)
    optioneel: gerookte paprikapoeder


    En aan de slag!  

    • Zet de oven op 180 graden. Schrob de aardappels schoon, snij ze in partjes en kook ze 10 min. Giet af en spoel koud af en dep droog. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat, meng de olie, peper, zout en paprikapoeder erdoor en bak ze in de oven in ± 15 min bruin. 
    • Meng de azijn, poedersuiker, peper en zout. Doe de kool erbij en zet apart. Roer nog een keer door. 
    • Bak de broodjes in 8-10 min af in de oven.
    • Neem een koekepan met een scheutje olie en bak de uienringen bruin. Haal uit de pan en zet apart.
    • Doe in dezelfde pan nog een scheutje olie en bak de burgers tot ze bruin zijn.
    • Snijd de broodjes door. Leg wat (uitgelekte) rode kool onderop, dan de burger, de gebakken ui en komkommer en sluit af met een goede dot saus.
    • Serveer met de gebakken aardappeltjes.

    Maak in 15 min zelf je bbq saus!
    200ml ketchup
    1 teen knoflook geperst
    1 eetlepel worcestershiresaus
    1 eetlepel ahornsiroop(of stroop)
    1 theelepel mosterd
    25gr bruine suiker
    10 ml appelazijn(of andere azijn)
    snuf gerookte paprikapoeder3 eetlepels goede olijfolie
    snuf cayennepeper
    snuf zwarte peper(liefst uit de molen)

    • Meng alles in een steelpannetje en laat op zacht vuur 15 min doorkoken, roer af en toe. Klaar!

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief