• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Gratin pastinaak en koolraap

    Gratin pastinaak en koolraap

    Deze gratin is heerlijk, maar moet een lange tijd in de oven. Tip: maak hem vooraf of in het weekend.

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 
    15 minuten voorbereidingstijd
    2 uur in de oven

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. pastinaak, geschild
    500 gr. koolrabi, geschild
    1 bosje postelein of slasoort, grof gesneden en gewassen
    150 gr. Doruvael, gesneden

    Ingrediënten uit jouw keuken
    2 tenen knoflook in dunne plakjes 
    2 el. (verse) tijm
    2 el. boter
    200 ml. volle melk 
    1 appel in partjes
    voor de dressing: 3 el. extra vierge olijfolie, 1 el. azijn en 1 el. mosterd, peper en zout (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 190 graden Celcius. Vet een kleine ovenschaal in met 1 el. olie of boter.
    • Neem een steelpannetje en verwarm hierin, de melk, 2 el. boter, de knoflook en de tijmblaadjes. Breng tegen de kook aan, haal van het vuur en laat 15 min. trekken.
    • Schaaf de pastinaak en koolraap op een mandoline in heel dunne plakjes. Leg de plakken dakpansgewijs en om en om in de ovenschaal. Bestrooi elke laag met een beetje peper en zout.
    • Houd een zeefje boven de ovenschaal en giet het melkmengsel door de zeef, zodat de knoflook en kruiden achterblijven. Sluit af met de plakjes kaas. Leg er een stukje bakpapier over en dek verder af met aluminiumfolie. Zet in de oven voor ongeveer 1,5 uur.  
    • Haal de schaal uit de oven, haal het bakpapier en het aluminiumfolie eraf. Er komt flink wat vocht uit de groentes zelf, mocht het te nat zijn, giet er dan voorzichtig wat uit. Bak onafgedekt nog 30 min in de oven.
    • Meng voor een basisdressing 3 el. olie, 1 el. azijn, 1 tl. mosterd, peper en zout. Hussel door de gewassen sla.  
    • Haal de schaal uit de oven en laat nog even 15 min staan. Serveer met de frisse salade.

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Gratin pastinaak en koolraap

    € 11.86
    2p
    Hans Rozendaal
    Strijen

    Pastinaak

    Biologisch EKO
    € 1.98
    500 gram
    Ronald en Helma Vader
    Oude Tonge

    Koolraap

    Biologisch EKO
    € 2.99
    1000 gram
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief