PRODUCT FILTER

Griekse stifatho

Griekse stifatho

Aantal personen
2 personen 

Voorbereiden 15 minuten.
Stoven 60 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gr paddenstoelenmix
250 gr ui 
1 rode paprika
250 ml tomatobase
brood

Ingrediënten uit jouw keuken  
1 blaadje laurier 
2 kaneelstokjes (of 1 tl gemalen kaneel)
75 ml rode wijn
2 el rode wijnazijn
30 gr roomboter
zout en peper (liefst uit de molen)

En aan de slag!  
• Snijd de ui in maantjes en de paprika in dunne ringen. Scheur en snij de paddenstoelen in grove stukken. 
• Smelt de boter in een braadpan. Doe de ui in de pan en fruit voor 5 min.
• Voeg de paddenstoelen en paprika toe en fruit deze 5 min. mee. Blus af met de wijn en azijn en laat even verdampen. 
• Voeg dan de tomatobase en kruiden toe en laat op laag vuur ongeveer 1 uur pruttelen. Roer tussendoor even om. Breng op smaak met peper en zout.
• Snij het (onafgebakken) brood in dikke plakken en rooster in een grillpan, een tostiapparaat of in een broodrooster 
• Serveer met het geroosterde brood en roomboter.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief