• NIEUW
  • Griekse stifatho

    Griekse stifatho

    Aantal personen
    2 personen 

    Voorbereiden 15 minuten.
    Stoven 60 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr paddenstoelenmix
    1 rode paprika
    250 ml tomatobase
    brood

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    1 grote ui 
    1 blaadje laurier 
    2 kaneelstokjes (of 1 tl gemalen kaneel)
    75 ml rode wijn
    2 el rode wijnazijn
    30 gr roomboter
    zout en peper (liefst uit de molen)
     

    En aan de slag!  
    • Snijd de ui in maantjes en de paprika in dunne ringen. Scheur en snij de paddenstoelen in grove stukken. 
    • Smelt de boter in een braadpan. Doe de ui in de pan en fruit voor 5 min.
    • Voeg de paddenstoelen en paprika toe en fruit deze 5 min. mee. Blus af met de wijn en azijn en laat even verdampen. 
    • Voeg dan de tomatobase en kruiden toe en laat op laag vuur ongeveer 1 uur pruttelen. Roer tussendoor even om. Breng op smaak met peper en zout.
    • Snij het (onafgebakken) brood in dikke plakken en rooster in een grillpan, een tostiapparaat of in een broodrooster 
    • Serveer met het geroosterde brood en roomboter.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Griekse stifatho
    Vegetarisch
    14.43
    2p
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Ramiro paprika
    Biodynamisch Biologisch
    1.56
    stuk (+/- 150 gram)
    Familie Veeke
    Standdaarbuiten
    Paddenstoelenmix
    3.47
    bakje (250 gram)
    Jordy's Bakery
    Rotterdam
    Naturel desem - klein
    Nog af te bakken
    3.60
    stuk (550 gram)
    Harvest House
    Maasdijk
    Tomatobase
    2.33
    stuk (550 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief