PRODUCT FILTER

Stoof met stamppot biet

Stoof met stamppot biet

Let op! Het stoven van rundvlees duurt drie uur. Je kunt het ook een dag eerder maken. 

 

Aantal personen
2-3 personen 

Voorbereiden 30 minuten
Stoven 3 uur

Ingrediënten van Rechtstreex 
350-500 gr runderstoofvlees in grote blokken
500 gr bieten in kleine blokjes
500 gr kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken
1/2 flesje bockbier

Ingrediënten uit jouw keuken 
1 grote ui in grove stukken
3 tenen knoflook gehakt
1 appel in kleine stukjes 
2 blaadjes laurier 
1 kaneelpijpje of een 1 tl gemalen kaneel
2 steranijs
250ml (rund)bouillon
1 eetlepel bloem
roomboter
optioneel: 1 snee ontbijtkoek, verkruimeld

En aan de slag!  
• Neem een braadpan en smelt een goede klont boter in de pan, bak hierin het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit in de zelfde pan nu de ui en knoflook. Doe dan het vlees terug en voeg een eetlepel bloem toe, laat dit 3 min al roerend garen.
• Blus af met het bier. Doe nu de laurier, steranijs, kaneel en bouillon erbij. Sluit de pan met een deksel, zet het vuur laag en laat 3 uur sudderen. Check tussendoor of er nog genoeg vocht in zit, voeg anders wat water toe. Je kunt de stoof op het einde binden met ontbijtkoek, dat geeft ook een zoetje aan het gerecht. Een lepel stroop toevoegen kan ook. Breng pas op het einde verder op smaak met peper en zout.
• Kook de aardappels in zout water gaar. Giet af, doe er een goede klont boter bij en stamp fijn.
• Kook de blokjes biet en meng door de gestampte aardappels. Voeg nu ook de (rauwe) appel toe. Breng op smaak met peper en zout. 
• Schep de stamppot en de stoof op een bord en garneer met wat schijfjes appel.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Tip: maak een grote portie en vries het in delen in

 

Rechtstreex
Rotterdam

Stoof met stamppot biet

€ 14.84
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief