• NIEUW
  • Hele knolselderij uit de oven

    Hele knolselderij uit de oven

    Dit gerecht is leuk als vervanger voor een vleesgerecht, mits in combinatie met nog een eiwitrijk gerecht. 

    Let op: de gaartijd is 2-3u!

    Aantal personen
    4-6 personen

    Voorbereiden 10 minuten / Bereiden 2-3 uur 

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 (kleine) knolselderij
    2 el. grove mosterd
    4-6 (rode) uien

    Ingrediënten uit jouw keuken
    olijfolie 
    6 el. honing 6 el. honing 
    3 el. balsamico-azijn
    1 el. tijm (liefst vers en anders gedroogd)
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 170 graden Celcius.
    • Neem de knolselderij en prik er met een stalen prikker of puntig mes 20 gaatjes in. Smeer hem in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. 
    • Zet de knolselderij in de oven en gaar hem 2-3 uur. Haal hem om de 30 min. uit de oven en besprenkel opnieuw met olie.  
    • Snijd een klein stukje van de onderkant van de uien af, zodat de ui rechtop kan staan maar ook dat de ui bij elkaar blijft als je 'm insnijd. Maak ongeveer 5 verticale insnedes rondom, maar niet helemaal tot de bodem. Besprenkel de uien met wat balsamico-azijn en olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet de uien met de ingesnede kanten naar bovenin de oven en rooster ongeveer 30 min. samen met de knolselderij.
    • Meng voor het sausje de honing, mosterd en tijm. Breng op smaak met peper en zout.
    • Haal de knolselderij uit de oven en snijd er parten van. Serveer met de honing-mosterdsaus. 

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Gert van Herk
    Rhoon
    Knolselderij
    2.07
    stuk (400-800 gram)
    Hele knolselderij uit de oven
    Vegetarisch
    9.26
    4p (4-6p)
    Hof van Heden
    Geervliet
    Gele ui
    1.35
    500 gram
    BIO
    Hans Rozendaal
    Strijen
    Knolselderij
    Biologisch
    2.57
    stuk (700-1300 gram)
    Mosterd en meer
    Goudswaard
    Boerenmosterd
    5.34
    potje (212 ml.)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief