Aantal personen
2 personen
Bereiden 30 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1/2 knolselderij geschild en in blokjes
200 gr prei in dunne ringen en gewassen
2 uien (1 in blokjes en 1 in partjes)
1/2 brood
Ingrediënten uit jouw keuken
2 tenen knoflook, gehakt
1 el grove mosterd
50gr roomboter
150ml melk
500ml bouillon
zout en peper (liefst uit de molen)
En aan de slag!
• Neem een kookpan met dikke bodem. Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de knoflook en ui blokjes. Voeg dan de prei en de knolselderij toe, even doorroeren en laat dan met de deksel op de pan op laag vuur 5 min smoren. Roer tussendoor om. Voeg dan de bouilon toe en kook in ±15 min gaar.
• Neem een kleine pan met dikke bodem en verhit 1 el olie. Doe de ui partjes erin en carameliseer gedurende 10 min op laag vuur, zet apart.
• Grill of rooster een gewenste hoeveelheid sneetjes (onafgebakken) brood.
• Haal de pan soep van het vuur, voeg de melk, boter en mosterd toe en pureer met een staafmixer tot een dikke soep. Mocht de soep wat zijn afgekoeld, verhit dan nog even. Breng verder op smaak met peper en zout.
• Schep de soep in een kom en garneer met de gecarameliseerde uitjes en wat dungesneden prei. Serveer met de sneetjes brood en wat boter.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!