PRODUCT FILTER

Maaltijdsalade biet venkel

Maaltijdsalade biet venkel

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 20 minuten voorbereiding 

Ingrediënten van Rechtstreex 
150 gram speltkorrels
250gr bieten
1/2 pompoen
250gr saladekaas
1 kleine venkel 

Ingrediënten van jou
1 eetlepel poedersuiker(of honing)
6 eetlepels goede olijfolie
2 eetlepels balsamico azijn
optioneel: muntblaadjes  
peper en zout  

En aan de slag!  
• Zet 3 pannetjes water met ruim zout op het vuur.
• Kook in één van de pannetjes de speltkorrels in 10-12 min gaar. Als de korrel licht transparant wordt, weet je dat ie gaar is. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
• Schrob de bieten goed(of schil ze) en snijd in kleine stukjes. Kook ze in 10-12 min gaar. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
• Snijd de pompoen doormidden, verwijder met een lepel de pitten. Je kunt de schil gewoon eten dus schillen is niet nodig. Snijd de pompoen eerst in repen en dan in schuine stukjes. Kook in ongeveer 6-8 min gaar, maar check tussendoor even, haal 'm eruit net voordat ie echt gaar is, anders valt ie uit elkaar. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
• Was de venkel en snijd het groen eraf. Als je jonge venkel met loof hebt kun je het groen ook verwerken in de salade. Schaaf de knol op de mandoline of anders snijd in zo dun mogelijke plakjes met de hand.
• Meng voor de dressing de suiker, azijn en peper en zout en op het laatste de olie.
• Maak het bord op met de pompoen en bietstukjes aan één kant en de venkel met daarover de spelt aan de andere kant. Giet de dreesing over de salade en verkruimel de kaas erover. Garneer met munt als je dat hebt.

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief