Ingrediënten van Rechtstreex
300 gr. speltkorrels
500 gr. bieten
500 gr. pompoen
200-250 gr. geitenkaas
1 venkel
300 gr. speltkorrels
500 gr. bieten
500 gr. pompoen
200-250 gr. geitenkaas
1 venkel
1 tuinkers
1 brood
Ingrediënten uit jouw keuken
1 el. honing
2 el. balsamico azijn
1 el. honing
2 el. balsamico azijn
1 tl. mosterd
olijfolie extra vierge
gemalen peper en zout
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Bak het brood af zoals op de verpakking staat vermeld.
- Doe de speltkorrels in koud en gezout water en zet op het vuur. Breng tot het kookpunt en kook dan nog 40 min. door. Test of de korrels gaar zijn en laat anders nog wat langer koken. De korrels zijn steviger dan rijst, maar ze moeten wel zacht en gaar zijn.
- Schil de bieten of schrob ze goed schoon. Snijd in kleine stukjes. Kook ze in 10-15 min gaar. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
- Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pitten. Je kunt de schil gewoon eten dus schillen is niet nodig. Snijd de pompoen eerst in repen en dan in schuine stukjes. Meng met een beetje olie en rooster dan 15 min. in de oven.
- Was de venkel en snijd het groen eraf. Als je jonge venkel met loof hebt kun je het groen ook verwerken in de salade. Schaaf de knol op de mandoline of anders snijd in zo dun mogelijk met de hand.
- Meng voor de dressing de honing, de mosterd, de balsamico azijn, peper en zout en 6 el. van je lekkerste olie.
- Maak het bord op en giet de dressing over de salade. Verkruimel de kaas erover. Garneer met de tuinkers en eet met het brood.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!