Ingrediënten van Rechtstreex
1 kipfilet
slamix of slasoort, gewassen en grof gehakt
1/2 komkommer
3 soorten kruiden/kres (munt, koriander, dille, peterselie, basilicum, bieslook, veldkers, kres)
slamix of slasoort, gewassen en grof gehakt
1/2 komkommer
3 soorten kruiden/kres (munt, koriander, dille, peterselie, basilicum, bieslook, veldkers, kres)
Ingrediënten uit jouw keuken
250 ml. kippenbouillon
1 el. geraspte gember
sesamolie
250 ml. kippenbouillon
1 el. geraspte gember
sesamolie
azijn
soja
honing
poedersuiker
gemalen peper en zout
2 el. grof gehakte pinda's
verse of gedroogde rode peper naar smaak
2 el. grof gehakte pinda's
verse of gedroogde rode peper naar smaak
En aan de slag!
-
Maak met een mandoline of dunschiller slierten van de komkommer.
-
Meng voor het zuur 3 el. azijn, 2 el. water, 1 el. poedersuiker, gemalen peper en zout door elkaar en schep dit door de komkommer.
-
Breng de kippenbouillon met de gember aan de kook. Leg de kipfilet in de bouillon, zet het vuur laag en pocheer 10-15 min. Check of de kipfilet gaar is door het dikste stuk in te snijden. Haal uit de bouillon en leg op een bordje om af te koelen. Gooi de bouillon niet weg: laat afkoelen en vries in. Dit is een mooie basis voor een soep of saus.
-
Was alle kruiden en hak ze grof. Munt is overheersend dus wees daar wat zuiniger mee.
-
Meng voor de dressing 3 el. sesamolie, 1 el. azijn, 2 el. soja, 1 el. honing en rode peper en zout naar smaak.
-
Snijd de kipfilet in mooie plakjes.
-
Verdeel de kruidensalade over 2 borden, drapeer de komkommerslierten erover en leg daarop de kip. Maak af met de gehakte pinda's.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!