Aantal personen
2 personen
Bereiden 45 minuten
2 personen
Bereiden 45 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
500 gr. (soep)tomaten
1/2 koolraap
1 rode paprika
1 pakje geraspte kaas
500 gr. (soep)tomaten
1/2 koolraap
1 rode paprika
1 pakje geraspte kaas
Ingrediënten uit jouw keuken
1 ui in blokjes
2 tenen knoflook gehakt
el. oregano
80 gr. bloem
80 gr. boter
350 ml. melk
snufje nootmuskaat
gemalen peper en zout
1 ui in blokjes
2 tenen knoflook gehakt
el. oregano
80 gr. bloem
80 gr. boter
350 ml. melk
snufje nootmuskaat
gemalen peper en zout
En aan de slag!
- Zet de oven op 180 graden.
- Snij de tomaat, ui en paprika in stukken en hak de knoflook fijn. Verhit in een pan een beetje olie, fruit eerst de ui en knoflook aan en doe dan de tomaten, paprika en oregano erbij. Laat de pan op het vuur pruttelen terwijl je de andere dingen voorbereidt.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook.
- Schil de halve koolraap en snij in dunne plakken, met een mandoline of met de hand. Kook de plakken ongeveer 10 min.
- Smelt voor de bechamelsaus de boter in een steelpan. Doe dan de bloem erbij en bak dit mengsel 5 min al roerend met een garde op laag vuur. Doe dan de melk erbij en blijf goed roeren tot alle klontjes eruit zijn. Blijf roeren tot je merkt dat de saus niet dikker wordt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Neem de tomaat-paprika saus van het vuur en mix deze tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
- Neem een kleine ovenschaal en bouw de lasagna op. Begin met een bodem rode saus, dan een laagje koolraap en ga zo door. Voeg tussendoor nog een laag bechamelsaus en sluit daar ook mee af. Strooi er dan wat kaas over. Bak de lasagne ongeveer 20-25 min in de oven.
- De koolhydraat-arme lasagne is nu klaar!
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!