PRODUCT FILTER

Polenta met tomatenjam

Polenta met tomatenjam

Let op, de polenta moet eerst nog 2u afkoelen voordat je 'm afbakt, dus begin er alleen aan als je wat meer tijd hebt of de dag vooraf. 

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 15 minuten voorbereiding / 2 uur afkoelen / 30 bereiding

Ingrediënten van Rechtstreex 
200 gram maismeel
200gr tomatobase
250gr (tros)tomaatjes
150gr geraspte kaas (liefst oude)

Ingrediënten uit jouw keuken
600gr water 
2 eetlepels suiker
2 eetlepels rozemarijn fijngehakt
2 eetlepels boter 
Peper en zout  

En aan de slag!  
• Neem een grote pan met dikke bodem en het water en zet vast op het vuur. Voeg gelijk al roerend de maismeel en de rozemarijn toe en blijf roeren tot de klontjes opgelost zijn en de massa gaat borrelen. Zet het vuur laag en laat de de polenta al roerend 15 min garen. Roer goed over de bodem om aanbakken te voorkomen. Voeg aan het eind de boter en kaas toe en roer tot deze zijn opgenomen. Breng op smaak met peper en zout. 
• Bekleed een rechthoekige bak met plastic folie en stort de polenta erin, dek af met plastic folie. Laat 2u afkoelen in de koeling. 
• Neem een klein pannetje met dikke bodem en doe daar de tomatoblend en de suiker in. Laat 10-15 op zacht vuur inkoken tot een tomatenjam. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
• Haal de polenta uit de koeling en snij in dikke frieten. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in een voorverwarmde oven van 200 graden in 30 min goudbruin. 
• Rooster de laatste 8 minuten de trostomaatjes mee.
• Stapel de frieten op elkaar, leg de geroosterde tomaatjes erop en draai er nog wat peper en zout uit de molen erover. Serveer met de tomatenjam.  

Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief