PRODUCT FILTER

Maaltijdsoep geroosterde wortel

Maaltijdsoep geroosterde wortel

Aantal personen
2 personen

Bereiden 
35 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
500 gr. wortelen (geschild en in plakjes)
150 gr. aardappels (geschild en in grove stukken)
0,5-1 klein brood
1/4 pakje radijscress of een handje tuinkruiden (dille, peterselie, koriander)
4 el. dukkah

Ingrediënten uit jouw keuken
2 el. vandouvan of andere kerrie (een combinatie van kurkuma en komijnpoeder ook een optie)
2 tenen knoflook (geperst)
1 ui in blokjes
4 el. yoghurt, creme fraiche of kokosroom
olie
peper en zout (liefst uit de molen) 

Aan de slag!  
• Verwarm de oven op 200 graden Celcius.
• Meng 3 el. olie met de specerijen, peper en zout en meng dit door de geschilde en gesneden wortels.
• Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de wortels erover. Rooster gedurende ongeveer 15 minuten.
• Kook de aardappels in zout water in 15-20 minuten gaar en giet af.
• Verhit in een pan met dikke bodem 2 el. olie en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg dan 500 ml. water en de wortels uit de oven toe. Laat nog ongeveer 15 minuten koken tot de wortels goed zacht zijn. 
• Voeg dan de aardappels toe aan de soep en pureer met de staafmixer. De soep mag lekker dik zijn. Breng verder op smaak met peper en zout.  
• Snij het aantal gewenste plakken van het (ongebakken) brood en rooster in een broodrooster. Gewoon afbakken zoals op de verpakking staat kan natuurlijk ook.
• Verdeel de soep over twee diepe borden, schep de yoghurt of kokosroom erop en garneer met dukkah en radijscress. Eet met het geroosterde brood.

Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief