• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Pasta snijbiet

    Pasta snijbiet

    Dit gerecht is een Hollandse variant van de Italiaanse Pasta Bietole.

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    15 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    250 gr. pasta spinazie campanelle
    150 gr. gewassen snijbiet, gesneden
    50-75 gr. geraspte oude kaas 

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    2 tenen knoflook, geperst
    1 kleine (rode) ui in blokjes 
    75 gr. roomboter
    2 el. olie om in te bakken 
    zout en peper (liefst uit de molen)

    Aan de slag!  
    • Kook de pasta in 4-6 minuten gaar. Houd er rekening mee dat de groentepasta sneller klaar is dan normale pasta. Wil je de pasta 'al dente' koken? Houdt dan vier minuten aan. Giet de pasta af.
    • Verwarm een scheutje olie in een stoofpan en fruit de knoflook en de ui aan.
    • Voeg de roomboter, de gewassen en gesneden snijbiet, een scheutje water en peper en zout toe. Schep dit om en laat 5-10 min. smoren met de deksel op de pan. 
    • Roer de pasta erdoor en blijf even een paar minuten omwentelen zodat de pasta de smaken van de snijbiet met roomboter en kruiden kan opnemen.
    • Verdeel de pasta over twee borden en strooi de kaas erover. 

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

     

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Pasta snijbiet

    € 8.47
    2p
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief