• NIEUW
  • Pasta snijbiet
    13-01-2021

    Pasta snijbiet

    Dit gerecht is een Hollandse variant van de Italiaanse Pasta Bietole.

     

    4 personen
    bereiden 20 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    500 gr. pasta spinazie campanelle
    600 gr. snijbiet
    200-300 gr. geraspte kaas
     
    Ingrediënten uit jouw keuken  
    3 tenen knoflook
    1 rode ui
    75 gr. roomboter
    2 el. milde olijfolie 
    gemalen peper en zout
     
    Aan de slag!  
    • Snijd de ui in blokjes. Hak of pers de knoflook.
    • Snijd de snijbiet in kleine stukjes en was goed in ruim water. Laat uitlekken.
    • Kook de pasta in 4-6 minuten gaar. Houd er rekening mee dat de groentepasta sneller klaar is dan normale pasta. Giet de pasta af.
    • Snijd de snijbiet in kleine stukjes en was goed. Laat uitlekken.
    • Verwarm een scheutje olie in een stoofpan en fruit de ui en knoflook aan.
    • Voeg de roomboter, de snijbiet en peper en zout toe. Doe de deksel op de pan en laat 8 min. stoven. Voeg eventueel een scheutje water toe.
    • Roer de snijbiet door de pasta zodat de pasta de smaken van de snijbiet kan opnemen.
    • Verdeel de pasta over de borden en strooi de kaas erover. 
    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
     
    Pasta snijbiet
    Vegetarisch
    12.52
     VRIENDENPRIJS: €11.02
    2p
    BIO
    IN PRIJS VERLAAGD
    Tuinderij Peter Boer
    Zwijndrecht
    Groene snijbiet
    Biologisch
    2.88
     VRIENDENPRIJS: €2.53
    300 gram
    De Twee Hoeven
    Haastrecht
    Geraspte kaas - jong belegen
    Rauwmelks Verpakt in plastic
    4.09
     VRIENDENPRIJS: €3.60
    zakje (150 gram)
    BIO
    Boerderij Landzicht
    Strijen
    Speltpasta - penne
    Biologisch Veganistisch
    5.55
     VRIENDENPRIJS: €4.88
    zakje (250 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.