• NIEUW
  • Pasta snijbiet

    Pasta snijbiet

    Dit gerecht is een Hollandse variant van de Italiaanse Pasta Bietole.

     

    4 personen
    bereiden 20 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    500 gr. pasta spinazie campanelle
    600 gr. snijbiet
    200-300 gr. geraspte kaas
     
    Ingrediënten uit jouw keuken  
    3 tenen knoflook
    1 rode ui
    75 gr. roomboter
    2 el. milde olijfolie 
    gemalen peper en zout
     
    Aan de slag!  
    • Snijd de ui in blokjes. Hak of pers de knoflook.
    • Snijd de snijbiet in kleine stukjes en was goed in ruim water. Laat uitlekken.
    • Kook de pasta in 4-6 minuten gaar. Houd er rekening mee dat de groentepasta sneller klaar is dan normale pasta. Giet de pasta af.
    • Snijd de snijbiet in kleine stukjes en was goed. Laat uitlekken.
    • Verwarm een scheutje olie in een stoofpan en fruit de ui en knoflook aan.
    • Voeg de roomboter, de snijbiet en peper en zout toe. Doe de deksel op de pan en laat 8 min. stoven. Voeg eventueel een scheutje water toe.
    • Roer de snijbiet door de pasta zodat de pasta de smaken van de snijbiet kan opnemen.
    • Verdeel de pasta over de borden en strooi de kaas erover. 
    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!
     
    Pasta snijbiet
    Vegetarisch
    20.90
    2p
    VOOR 2.19
    Tuinderij Peter Boer
    Zwijndrecht
    Groene snijbiet
    Biologisch
    2.33  2.19
    300 gram
    De Twee Hoeven
    Haastrecht
    Geraspte kaas - jong belegen
    Verpakt in plastic
    3.50
    zakje (150 gram)
    BIO
    Boerderij Landzicht
    Strijen
    Speltpasta - penne
    Biologisch Veganistisch
    4.76
    zakje (250 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief