Benodigheden: ovenschaal 20x30cm / mandoline / grillpan
Ingrediënten van Rechtstreex
3 aubergines
2 tomatobase
200 gr. geraspte oude kaas
Ingrediënten van jou
1 el. gedroogde oregano
1 el. gedroogde oregano
2 teentjes knoflook
olijfolie
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
-
Maak de tomatensaus. Pers de knoflook uit en fruit even aan in de olijfolie. Voeg de tomatobase en de oregano toe en laat 30 min. pruttelen.
-
Snijd aubergines in de lengte in zo dun mogelijke plakken van ongeveer 2 mm. het beste resultaat krijg je met een mandoline.
-
Neem een droge grillpan en bak de plakken aan beide kanten tot ze een streepje hebben. Besprenkel de aubergines na het bakken ruim met olie en bestrooi met peper en zout.
-
Bouw nu de melanzane op. Begin met een dun laagje saus en dan een laag aubergine. Als je ongeveer op de helft bent, beleg de aubergine dan met 2/3 van de kaas. Ga door tot de saus en aubergine op is en sluit af met de rest van de kaas.
-
Bak 30 min. in de oven.
-
Serveer de melanzane als bijgerecht bij een pasta en of salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!