PRODUCT FILTER

Melanzane

Melanzane

Aantal personen
2 personen 

Bereiden 15 minuten
Oven 30 minuten

Ingrediënten van Rechtstreex 
1 aubergine
1 potje tomatoblend 
2-3 (tros)tomaten
1 zakje oude geraspte kaas 
2 italiaanse bollen
100gr rucola, raapstelen of andere slasoort

Ingrediënten van jou
5 eetlepels milde olijfolie
2 eetlepels gedroogde oregano
zout en peper
basisdressing: 3 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel (balsamico)azijn, 1 theelepel mosterd, peper, zout


En aan de slag!  
• Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
• Snijd aubergine de lengte in zo dun mogelijke plakken. Verhit steeds een beetje olie in een koekepan en bak de plakken aubergine tot ze net bruin zijn.
• Snij de tomaten in echt zo dun mogelijke plakken. Je wilt zoveel mogelijk lagen maken dus dun is beter!
• Neem een ovenschaal van ongeveer 15x20cm. Bouw laagje voor laagje op, begin met aubergine, dan tomaat, bestrooi met oregano, peper en zout, dan een paar eetlepels saus en als laatste een dun laagje kaas. Sluit af met saus en kaas.
• Zet in de oven voor 15-20 min. Check tussendoor even door erin te prikken, als de aubergine mooi zacht is dan is ie goed. 
• Meng de dressing door de rucola, mocht je een restant tomaat hebben dan kun je die erdoor doen. 
• Serveer met de broodjes en de rucolasalade.


Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

Rechtstreex
Rotterdam

Melanzane

€ 14.74
2p
Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief