• NIEUW
  • Melanzane

    Melanzane

    Een klassiek Italiaans gerecht, het vraagt wat geduld maar geloof me, het is de moeite waard!

     

    4 personen
    bereiden 30 minuten
    oven 30 minuten
       

     

    Benodigheden: ovenschaal 20x30cm / mandoline / grillpan

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    3 aubergines
    2 tomatobase
    200 gr. geraspte oude kaas
     
    Ingrediënten van jou
    1 el. gedroogde oregano
    2 teentjes knoflook
    olijfolie
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
    • Maak de tomatensaus. Pers de knoflook uit en fruit even aan in de olijfolie. Voeg de tomatobase en de oregano toe en laat 30 min. pruttelen.
    • Snijd aubergines in de lengte in zo dun mogelijke plakken van ongeveer 2 mm. het beste resultaat krijg je met een mandoline.
    • Neem een droge grillpan en bak de plakken aan beide kanten tot ze een streepje hebben. Besprenkel de aubergines na het bakken ruim met olie en bestrooi met peper en zout.
    • Bouw nu de melanzane op. Begin met een dun laagje saus en dan een laag aubergine. Als je ongeveer op de helft bent, beleg de aubergine dan met 2/3 van de kaas. Ga door tot de saus en aubergine op is en sluit af met de rest van de kaas.
    • Bak 30 min. in de oven.
    • Serveer de melanzane als bijgerecht bij een pasta en of salade.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
     
    Frank de Koning
    Tinte
    Aubergine
    2.07
    300 gram (+/- 1 stuk)
    VOOR 2.71
    Frank de Koning
    Tinte
    Aubergine B-keuze
    Biodynamisch Biologisch
    3.61  2.71
    1000 gram
    Kwekerij van Luijk
    Wateringen
    Graffiti aubergine
    1.48
    stuk (300-400 gram)
    Kwekerij van Luijk
    Wateringen
    Speciality aubergines - mix
    5.44
    zak (750 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief