• NIEUW
  • Wat doe je met... tofu?

    Wat doe je met… tofu?

    Tofu wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Het product is rijk aan eiwitten en wordt daarom vaak gebruikt als vleesvervanger. Een traditioneel gerecht waarin tofu niet mag ontbreken is de Chinese hotpot, dat is een soort fondue waarin verschillende bouillons geserveerd worden en je in gezelschap de ingrediënten gaart. Maar ook vind je tofu terug in bami, wokgerechten, soep en loempia’s. Tofu wordt ook steeds vaker gebruikt in andere keukens, door de verschillende structuren en bereidingswijzen smaakt het elke keer anders.

    Bij Rechtstreex hebben we de tofu van Choi Kee. Deze verse tofu wordt ambachtelijk en op traditionele wijze gemaakt, zonder toevoegingen. De tofu van Choi Kee is te herkennen aan zijn zachtheid en gladde textuur. De smaak is bijzonder door de romige smaak, zachte structuur en versheid. De smaak is niet te vergelijken met die uit de supermarkt, bij deze tofu proef je echt de sojaboon! 

    Je kunt met tofu alle kanten op. Druk voordat je aan de slag gaat, eerst goed het vocht eruit door deze onder een theedoek te leggen, dan bakt ie mooi bruin en spettert het niet zo. Als je de tofu verkruimeld kun je 'm bakken in de pan en als vegetarisch gehakt gebruiken. Maar je kunt het ook in plakken of stukjes snijden en bakken. Kruiden en marineren kun je vooraf, tijdens of erna doen. Denk eraan dat bij het marineren vooraf je de tofu daarna ook weer goed droog dept. Je kunt de tofu ook frituren, dan wordt ie lekker knapperig. 

    Recept ideeën

    Roerbakken tofu met quinoa. 

    Scrambled tofu met tomaat op toast. 

    Simpele pasta met tofu-gehakt en tomatensaus

    Karedok, Indonesische salade met pindasaus. 

    Inspiratie

    Stevige tofu met groene paprika. Lekker met plakjes knoflook en gember

    Pipa-tofu, heerlijke tofu beignets met shiitake, wortel en koriander

    Frisse tofu met prei, lente ui en chilivlokken

    Geroerbakte tofu met zwarte bonen en chilipeper

    Zijden tofu met gepekelde mosterdkool

    Geroosterde aubergine met knoflook en tofu. 

    Koolrabisalade met sesamolie en gebakken tofu.

    Noedelsoep met gebakken ei, tofu en tomaat.

    Geroerbakte oesterzwammen, shiitakes, knoflook en tofu. 

    Meer trek in zoet? Probeer ook eens Tofa.

    Tofa is een zijdezachte tofupudding met een romige structuur. De pudding wordt veel gebruikt in zoete gerechten. 

    Onderstaande gerechtjes zijn lekker met de Tofa uit ons assortiment:

    Ontbijttofu uit Suzhou met ingelegde groente. 

    Veganistische chocomousse. Pure chocolade met tofa en honing.  

     

    Heb jij een mooie aanvulling? Deel jouw creatie in de #lokaalmaal groep op Facebook

    Choi Kee
    Rotterdam
    Verse tofu
    Veganistisch
    2.94
    bakje (250 gram)
    Tofu gehakt met spinazie, tomaat en aardappeltjes
    Veganistisch
    8.20
    2p
    Tofu met roerbakken paprika en quinoa
    Veganistisch
    12.54
    2p
    NIEUW
    NIEUW
    Tuinderij Luijkx
    Breda
    Spinazie - babyleaf
    1.22
    500 gram
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Tomaat cocktail tros
    Biodynamisch Biologisch
    2.99
    300 gram
    Gert van Herk
    Rhoon
    Frieslander - vastkokend
    1.05
    500 gram
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Gele paprika
    Biodynamisch Biologisch
    1.73
    stuk (+/- 150 gram)
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Ramiro paprika
    Biodynamisch Biologisch
    1.65
    stuk (+/- 150 gram)
    Lookaa
    Zuid Beijerland
    Verse knoflookstengel
    Onbespoten
    1.34
    stuk
    Boer & zus
    Mookhoek
    Quinoa
    Onbespoten
    4.88
    zak (400 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief