Je kunt met tofu alle kanten op. Druk voordat je aan de slag gaat, eerst goed het vocht eruit door deze onder een theedoek te leggen, dan bakt ie mooi bruin en spettert het niet zo. Als je de tofu verkruimeld kun je 'm bakken in de pan en als vegetarisch gehakt gebruiken. Maar je kunt het ook in plakken of stukjes snijden en bakken. Kruiden en marineren kun je vooraf, tijdens of erna doen. Denk eraan dat bij het marineren vooraf je de tofu daarna ook weer goed droog dept. Je kunt de tofu ook frituren, dan wordt ie lekker knapperig.
Recept ideeën
Roerbakken tofu met quinoa.
Scrambled tofu met tomaat op toast.
Simpele pasta met tofu-gehakt en tomatensaus.
Karedok, Indonesische salade met pindasaus.
Inspiratie
Stevige tofu met groene paprika. Lekker met plakjes knoflook en gember
Pipa-tofu, heerlijke tofu beignets met shiitake, wortel en koriander
Frisse tofu met prei, lente ui en chilivlokken
Geroerbakte tofu met zwarte bonen en chilipeper
Zijden tofu met gepekelde mosterdkool
Geroosterde aubergine met knoflook en tofu.
Koolrabisalade met sesamolie en gebakken tofu.
Noedelsoep met gebakken ei, tofu en tomaat.
Geroerbakte oesterzwammen, shiitakes, knoflook en tofu.
Meer trek in zoet? Probeer ook eens Tofa.
Tofa is een zijdezachte tofupudding met een romige structuur. De pudding wordt veel gebruikt in zoete gerechten.
Onderstaande gerechtjes zijn lekker met de Tofa uit ons assortiment:
Ontbijttofu uit Suzhou met ingelegde groente.
Veganistische chocomousse. Pure chocolade met tofa en honing.
Heb jij een mooie aanvulling? Deel jouw creatie in de #lokaalmaal groep op Facebook.