PRODUCT FILTER

Wat doe je met... Andijvie?

Wat doe je met … andijvie?

Andijvie is één van de populairste bladgroenten van Nederland. De groente heeft een licht bittere smaak en is lekker knapperig. Met andijvie kun je heerijke recepten bereiden, hierbij kun je de andijvie zowel gekookt als rauw verwerken. Daarnaast zorgt andijvie ook nog eens voor een opkikker van je weerstand, andijvie is namelijk rijk aan vitamine A, C en mineralen! Hieronder delen we de lekkerste recepten met andijvie. Heb jij een mooie aanvulling? Deel jouw creatie in de #lokaalmaal groep op Facebook

Wil je meer weten over de teler Gert van Herk? Lees het hier.

In de oven

Gegratineerde andijvie van kaas, broodkruim en citroenrasp.

Vegetarische ovenschotel met andijvie, aardappelschijfjes, trostomaat en geraspte kaas. 

Als salade 

Andijviesalade met appel, blauwe kaas en walnoot.

Gegrilde andijvie in een ceaser salade. Met krullen oude kaas, gekookt ei en een mosterd-citroendressing.

Antipasto van andijvie: geroosterd met knoflook, rode peper, cayennepeper, olijfolie en zeezout

Stamppot

Oosterse andijviestamppot met verse koriander en met in olie en curry- of massalapoeder gebakken sjalotten.

Stamppot rauwe andijvie: meng een gelijke hoeveelheid aardappelpureee en rauwe andijvie tot stevige stamppot. Lekker met gebakken paddenstoelen.

Pasta

Pasta met in een scheut witte wijn gesauteerde andijvie, met rode peper en oude kaas.

Pasta carbonara met gesmoorde andijvie.

Soep 

Andijviesoep met gebakken sjalot, aardappel en bouillon. Garneer de soep na het pureren met je favoriete stamppot-topping: krokante spekjes bijvoorbeeld, of geraspte oude kaas.

 

Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
 
Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief