• NIEUW
  • Minestronesoep met boerenkool
    14-10-2020

    Minestronesoep met boerenkool

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    250 gr tomatobase (halve pot)
    75 gr boerenkool
    100 gr wortel
    100 gr knolselderij
    50 gr pasta van veggihap

    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 teen knoflook 
    1 kleine ui
    250 ml bouillon
    verse basilicum of andere kruiden
    zout en peper (liefst uit de molen)
    optioneel: geraspte (oude) kaas

    En aan de slag!  
    • Hak de ui en knoflook fijn.
    • Snijd de overige groenten in kleine stukjes.
    • Rits het blad van de boerenkool en snijd in dunne reepjes.
    • Verhit een goede scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook een paar minuten. Voeg dan de tomaten, de wortel en knolselderij erbij en bak al roerend nog 2 min. Doe de tomatobase en de bouillon in de pan en laat 20 min. op zacht vuur pruttelen.
    • Kook de laatste 8 min. de pasta en de boerenkool mee. Breng verder op smaak met peper en zout.
    • Serveer met verse kruiden en eventueel wat geraspte (oude) kaas.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    VERS DUURZAAM LOKAAL