• NIEUW
  • Mosselen met tomaat, knoflook en pasta
    10-06-2020

    Mosselen met tomaat

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 20 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    800 gr. mosselen
    300 gr. tomaat cocktail tros
    1/2 bosje platte peterselie of 1 tuinkers
    160 gr. speltpasta
     
    Ingrediënten van jou
    3 eetlepels olijfolie  
    glas witte wijn 
    4 teentjes knoflook  
    een goede klont roomboter
    zout en peper(liefst uit de molen)

    En aan de slag!  
    • Spoel de mosselen in een bak met ruim water. Trek de baarden van de mosselen af en gooi open mosselen weg.
    • Snij de knoflook in plakjes.  
    • Snijd de tomaten in parten. 
    • Hak de peterselieblad grof of knip de tuinkers af.
    • Kook de pasta in ruim water met zout, spoel af en zet apart. 
    • Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en fruit op zacht vuur de knoflook in ongeveer 5 min. Zet dan even hoog en blus af met de wijn, laat het alcohol van de wijn even verdampen. Voeg dan de mosselen, tomaat en flink wat vers gemalen peper toe. Sluit af met een deksel en laat ±10 min. sudderen op middelhoog vuur, alle mosselen moeten open zijn. Schep eventueel nog een keer om.
    • Haal de deksel van de pan, voeg de roomboter toe aan het vocht en laat nog 3 min uitstomen.
    • Schep dan voorzichtig de pasta door de mosselen en laat de pasta alle smaak van de mosselen opnemen, nog zo'n 3 min. Breng verder op smaak met zout en peper.
    • Maak je gerecht af met de peterselie of tuinkers.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    ps: mocht je wat mosselen overhouden, haal ze dan uit de schelp en bak ze de volgende ochtend even op, heerlijk op toast!
    VERS DUURZAAM LOKAAL