Ingrediënten van Rechtstreex
1 paksoi
150 gr. shiitake
4 eieren
Ingrediënten uit jouw keuken
250 gr. ramen noodles
1,5 ltr. water
3-4 stengen bosui
3-4 el. miso
1 cm. gember
1 teen knoflook
zonnebloemolie
zoute sojasaus
chilli olie
zout
En aan de slag!
-
Kook de eieren 6 minuten vanaf dat het water kookt. Laat ze schrikken onder koud water. Pel ze en houd apart.
-
Hak de knoflook en gember fijn.
-
Snijd de shiitake in plakjes.
-
Snijd de stelen van de paksoi fijn en snijd het groen in grove stukken.
-
Verhit zonnebloemolie in een pan en bak de shiitake 4 minuten. Voeg dan de gember en knoflook en de paksoi toe en bak nog eens 2 minuten.
-
Doe de paksoi en shiitake samen met het water in een soeppan, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
-
Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking en voeg toe aan de soep. Breng verder op smaak met sojasaus.
-
Snijd de bosui in ringetjes, voeg de helft toe aan de soep.
-
Halveer de eitjes.
-
Meng de miso met een schep van de bouillon uit de soeppan en meng de miso er goed door zodat er een papje ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer dan het miso papje erdoor. Breng verder op smaak met sojasaus.
-
Schep de soep in de borden en garneer met de rest van de bosui, chiliolie en ei.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
ps: Als je 'levende' (niet geconserveerde) miso gebruikt dan zitten daar goede bacteriën die zijn ontstaan door het fermentatie proces in. Wil je de goede bacteriën behouden, zorg er dan voor dat de miso niet boven het kookpunt komt.