Benodigheden: stoofpan
Ingrediënten van Rechtstreex
1 koolraap (±800 gr)
1 blikje kokosmelk (400 ml.)
Ingrediënten uit jouw keuken
3-4 el. Thaise rode currypasta
6 limoenblaadjes (chinese Toko in het vriesvak)
handje koriander
±400 ml. groentebouillon
zonnebloemolie
1 el. citroen of limoensap
zout
En aan de slag!
-
Schil de koolraap en snijd ik kleine blokjes.
-
Verhit olie in een stoofpan en roerbak de koolraap ±5 minuten.
-
Doe de currypasta erbij en bak 2 minuten mee. Doe de kokosmelk en (een deel van) de bouillon erbij, de koolraap moet net onder het vocht staan, echt niet meer. Doe ook de limoenblaadjes en een snufje zout erbij. Doe de deksel op de pan en laat ±20 minuten stoven.
-
Check de curry tussendoor even. Is de curry te vochtig laat dan de deksel van de pan zodat ie wat inkookt. Is de curry te droog voeg dan wat bouillon toe. Breng verder op smaak met citroensap en zout.
-
Garneer met koriander en serveer met rijst.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!