• NIEUW
  • Thaise curry koolraap
    13-02-2024

    Thaise curry koolraap

     

    4 personen

    bereiden 15 minuten
    stoven 20 minuten
       
    Benodigheden: stoofpan                              
     
    Ingrediënten van Rechtstreex
    1 koolraap (±800 gr)
    1 blikje kokosmelk (400 ml.)
     
    Ingrediënten uit jouw keuken
    3-4 el. Thaise rode currypasta
    6 limoenblaadjes (chinese Toko in het vriesvak)
    handje koriander
    ±400 ml. groentebouillon
    zonnebloemolie
    1 el. citroen of limoensap
    zout

    En aan de slag! 
    • Schil de koolraap en snijd ik kleine blokjes.
    • Verhit olie in een stoofpan en roerbak de koolraap ±5 minuten.
    • Doe de currypasta erbij en bak 2 minuten mee. Doe de kokosmelk en (een deel van) de bouillon erbij, de koolraap moet net onder het vocht staan, echt niet meer. Doe ook de limoenblaadjes en een snufje zout erbij. Doe de deksel op de pan en laat ±20 minuten stoven.
    • Check de curry tussendoor even. Is de curry te vochtig laat dan de deksel van de pan zodat ie wat inkookt. Is de curry te droog voeg dan wat bouillon toe. Breng verder op smaak met citroensap en zout.
    • Garneer met koriander en serveer met rijst.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Word ook Vriend van Rechtstreex Log in of word Vriend om met 12% korting te bestellen voor Vriendenprijzen. Al voordeliger vanaf €17 boodschappen per week.