• NIEUW
  • Oma's broodpudding

    Oma's broodpudding

    Deze broodpudding is niet alleen superlekker, maar ook een slimme manier om van restjes oud brood af te komen.

     

     
    4-6 personen 
    bereiden 35 minuten
    oven 40-45 minuten
       

     

    Benodigd garde / mengschaal / ovenschaal of cakevorm

    Ingrediënten van Rechtstreex
    50 gr. boter
    500 ml. volle melk
    3 eieren
    2 appels

    Ingrediënten uit jouw keuken
    350 gr. (oud) brood 
    70 gr. suiker of honing
    50 gr. rozijnen of cranberry's
    1 tl. kaneel
    1 tl. vanille (de merg van een stokje of een extract)

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    • Snijd of scheur het brood in grove stukken.
    • Klop de eieren los. Voeg de melk, suiker, kaneel en vanille toe en meng goed door.
    • Giet het eimengsel bij het brood en meng goed met je handen. Laat dit 20 min. staan zodat de smaken in het brood trekken.
    • Snijd de appel in blokjes.
    • Meng de appel en rozijnen door het broodmengsel.
    • Smeer de ovenschaal in met de boter en doe het broodmengsel erin.
    • Zet in de oven en bak 40-45 min. tot de bovenkant goudbruin is en (net als bij een cake) een satéprikker er droog uitkomt.
    • Laat volledig afkoelen voor je 'm aansnijdt. Serveer eventueel met geklopte slagroom.
    Je kunt in dit recept met allerlei soorten deegwaar maken denk aan, suikerbrood, krentenbrood, croissants, of chocoladebroodjes.
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Oma´s broodpudding
    Vegetarisch
    10.63
    (4p)
    Fruithandel van Os
    Papendrecht
    B-keuze appels
    1.48
    kilo (+/- 6 stuks)
    Zuivelboerderij Kwakernaak
    Oud Ade
    Roomboter - rauwmelks
    4.52
    stuk (250 gram)
    Eibaar
    Den Bommel
    Eieren
    2.13
    doosje (6 stuks)
    BIO
    Hoeve Rust-hoff
    Maasland
    Volle melk
    Biologisch Statiegeld
    2.50
    fles (glas) (1 liter)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief