Benodigd garde / mengschaal / ovenschaal of cakevorm
Ingrediënten van Rechtstreex
50 gr. boter
500 ml. volle melk
3 eieren
2 appels
Ingrediënten uit jouw keuken
350 gr. (oud) brood
70 gr. suiker of honing
50 gr. rozijnen of cranberry's
1 tl. kaneel
1 tl. vanille (de merg van een stokje of een extract)
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Snijd of scheur het brood in grove stukken.
-
Klop de eieren los. Voeg de melk, suiker, kaneel en vanille toe en meng goed door.
-
Giet het eimengsel bij het brood en meng goed met je handen. Laat dit 20 min. staan zodat de smaken in het brood trekken.
-
Snijd de appel in blokjes.
-
Meng de appel en rozijnen door het broodmengsel.
-
Smeer de ovenschaal in met de boter en doe het broodmengsel erin.
-
Zet in de oven en bak 40-45 min. tot de bovenkant goudbruin is en (net als bij een cake) een satéprikker er droog uitkomt.
-
Laat volledig afkoelen voor je 'm aansnijdt. Serveer eventueel met geklopte slagroom.
* Je kunt in dit recept met allerlei soorten deegwaar maken denk aan, suikerbrood, krentenbrood, croissants, of chocoladebroodjes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!