Knolselderij schoonmaken
Zorg ervoor dat je een goed groot koksmes hebt om te snijden. Snij de onder en bovenkant van de knolselderij af. Leg dan op een van de platte zijdes en snij met het mes steeds van boven naar onder een stuk van de schil af, alsof je hem als het ware fileert. Neem dan een klein mes om te laatste oneffenheden eruit te snijden.
Koken met knolselderij
Knolselderij is een veelzijdige groente die het goed doet in salades, geroosterd, als puree, stamppot, in bouillon en soep. De kruidige en krachtige smaak combineert goed met kaas, room, aardappel, vlees, noten en paddenstoelen. In veel gerechten kun je aardappelen vervangen door knolselderij. Denk aan een stamppot, puree, ovenschotel, aardappelsalade, traybake of ovenfriet. Laat je verrassen door nieuwe combinaties door eens te kiezen voor de smaak en structuur van knolselderij.
Knolselderij van kop tot staart
Een knolselderij is in het vroege seizoen ook met stengels verkrijgbaar, gooi de stengels niet weg! Dit is hetzelfde als groenselderij (de oorspronkelijke bleekselderij) en kun je ook zo bereiden. Het loof (bladselderij) is een heerlijk kruid voor in sauzen en soepen.
Recepten met knolselderij
(Op de foto's hieronder van links naar rechts)