• NIEUW
  • Wat doe je met... knolselderij?
    06-10-2022

    Wat doe je met... knolselderij?

    De knolselderij is niet de mooiste van de klas, maar deze grote knol heeft een heerlijke volle en kruidige smaak en geeft een echte kick aan een gerecht. 

    Knolselderij schoonmaken

    Zorg ervoor dat je een goed groot koksmes hebt om te snijden. Snij de onder en bovenkant van de knolselderij af. Leg dan op een van de platte zijdes en snij met het mes steeds van boven naar onder een stuk van de schil af, alsof je hem als het ware fileert. Neem dan een klein mes om te laatste oneffenheden eruit te snijden.
     

    Koken met knolselderij

    Knolselderij is een veelzijdige groente die het goed doet in salades, geroosterd, als puree, stamppot, in bouillon en soep. De kruidige en krachtige smaak combineert goed met kaas, room, aardappel, vlees, noten en paddenstoelen. In veel gerechten kun je aardappelen vervangen door knolselderij. Denk aan een stamppot, puree, ovenschotel, aardappelsalade, traybake of ovenfriet. Laat je verrassen door nieuwe combinaties door eens te kiezen voor de smaak en structuur van knolselderij.
     

    Knolselderij van kop tot staart

    Een knolselderij is in het vroege seizoen ook met stengels verkrijgbaar, gooi de stengels niet weg! Dit is hetzelfde als groenselderij (de oorspronkelijke bleekselderij) en kun je ook zo bereiden. Het loof (bladselderij) is een heerlijk kruid voor in sauzen en soepen.

     

    Recepten met knolselderij

    (Op de foto's hieronder van links naar rechts)
     • Knolselderijpuree met paddenstoelen >
     • Traybake knolselderij, pompoen, peer > 
     • Ovenschotel knolselderij, appel en kaas >
     • Hele knolselderij uit de oven >
     • Knolselderij-preisoep >
     • Broodje burger met knolselderijfriet >
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief