Ingrediënten van Rechtstreex
1 kg. kruimige aardappel
700-800 gr. witte kool
250 gr. tempeh
100-150 gr. geraspte kaas
Ingrediënten uit jouw keukenkastje
1 el. kerrie
1 el. zoete soja
2 tenen knoflook
1 ui
100 ml. melk
50 gr. roomboter
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd of rasp de kool in dunne reepjes.
- Pel de uien en hak ze fijn. Doe hetzelfde met de knoflook.
- Neem een ruime pan en fruit de ui met de knoflook aan, doe de kerrie erbij en bak 1 min. mee. Doe de kool erbij en de deksel op de pan. Laat 15 min. stoven.
- Schil intussen de aardappelen en kook in 20 min. gaar. Giet af.
- Verwarm de melk en de roomboter en doe bij de aardappelen. Stamp tot een smeuïge puree.
- Verkruimel de tempeh en bak in ruime hoeveelheid olie krokant. Roer de sojasaus erdoor.
- Meng de tempeh door de kool. Schep het koolmengsel onderin de ovenschaal, daarover de aardappelpuree en bestrooi dan met de kaas. Zet nog 15 min. in de oven of tot de kaas is gesmolten.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!