• NIEUW
  • Roerbak shiitake

    Roerbak shiitake

    Dit vegan Chinese gerecht is gezond en zet je lekker snel op tafel! 

     

    2 personen
    bereiden 25 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 bakje shiitake
    200 gr. paksoi of amsoi
    150 gr. quinoa
    1 zakje tofupops
     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    2 el. sojasaus 
    2 el. gember
    optioneel: 1 rode peper
    1 el. sesamolie
    1 el. zonnebloemolie
     
    En aan de slag!  
    • Was de quinoa met water. Doe de quinoa in een pan met ruim (koud) water en wat zout. Zet op het vuur, draai het vuur laag zodra het water kookt en doe de deksel op de pan. Laat ±15 min. koken. Giet af en laat het nog 5 min. nagaren. 
    • Rasp de gember en snijd eventueel de rode peper in ringetjes.
    • Was de groente en snijd in reepjes.
    • Snijd met een klein scherp mesje een kruis in de kop van de shiitake, zo neemt de paddenstoel alle smaken goed op.
    • Neem een wok en verhit de olie. Doe de geraspte gember, shiitake en eventueel de rode peper in de pan en roerbak voor 5 min.
    • Voeg de sojasaus en de paksoi en tofupops toe en roerbak nog eens 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel de quinoa over de borden en serveer de roerbak erbij.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Familie Veeke
    Standdaarbuiten
    Shiitake
    4.55
    bakje (150 gram)
    Roerbak shiitake
    Veganistisch
    14.78
    2p
    Choi Kee
    Rotterdam
    Tofu bolletjes
    Veganistisch
    3.70
    zakje (150 gram)
    Boer & zus
    Mookhoek
    Quinoa
    Onbespoten
    4.88
    zak (400 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief