Ingrediënten van Rechtstreex
1 bakje shiitake
200 gr. paksoi of amsoi
150 gr. quinoa
1 zakje tofupops
200 gr. paksoi of amsoi
150 gr. quinoa
1 zakje tofupops
Ingrediënten uit jouw keuken
2 el. sojasaus
2 el. gember
optioneel: 1 rode peper
1 el. sesamolie
2 el. sojasaus
2 el. gember
optioneel: 1 rode peper
1 el. sesamolie
1 el. zonnebloemolie
En aan de slag!
-
Was de quinoa met water. Doe de quinoa in een pan met ruim (koud) water en wat zout. Zet op het vuur, draai het vuur laag zodra het water kookt en doe de deksel op de pan. Laat ±15 min. koken. Giet af en laat het nog 5 min. nagaren.
-
Rasp de gember en snijd eventueel de rode peper in ringetjes.
-
Was de groente en snijd in reepjes.
-
Snijd met een klein scherp mesje een kruis in de kop van de shiitake, zo neemt de paddenstoel alle smaken goed op.
-
Neem een wok en verhit de olie. Doe de geraspte gember, shiitake en eventueel de rode peper in de pan en roerbak voor 5 min.
-
Voeg de sojasaus en de paksoi en tofupops toe en roerbak nog eens 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de quinoa over de borden en serveer de roerbak erbij.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!