• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Stamppot amsoi

    Stamppot amsoi

    Aantal personen
    2 personen

    Bereiden 25 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    1 amsoi, gewassen
    500 gr aardappels, geschild en in grove stukken
    1 taugé

    Ingrediënten uit jouw keuken
    klont boter
    half glas melk
    sambal naar smaak (bijvoorbeeld onze eigen sambal van Mr. Sumo)
    1 el sojasaus naar smaak
    optioneel: gebakken uitjes of rauw fijngesneden uitje
    peper en zout (liefst uit de molen) 

    En aan de slag!  
    • Kook de aardappels in zout water in 15-20 min. gaar.
    • Hak de stelen van de amsoi fijn en het blad grof. Zet apart. 
    • Giet de aardappels af. Voeg de boter en melk toe en stamp tot een smeuïge puree. Meng de rauwe amsoi erdoor en breng op smaak met peper en zout. 
    • Meng een flink handje rauwe taugé met wat sojasaus.
    • Verdeel de stamppot over de borden. Doe er een dot goede sambal op en serveer met de taugé en eventueel wat gebakken uitje of dungesneden rauw uitje.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief