Ingrediënten van Rechtstreex
250 gr. pasta
1 tomatobase
250 gr. gehakt, ontdooid
1 tomatobase
250 gr. gehakt, ontdooid
Ingrediënten uit jouw keuken
1 grote teen knoflook, geperst
1 klein ei
3 el. paneermeel
1 el. oregano
1 tl. scherpe mosterd
snufje kaneel
gemalen peper en zout
1 grote teen knoflook, geperst
1 klein ei
3 el. paneermeel
1 el. oregano
1 tl. scherpe mosterd
snufje kaneel
gemalen peper en zout
Aan de slag!
-
Pers de knoflook.
-
Fruit de knoflook heel even aan, laat niet bruin worden. Doe de tomatobase, oregano, peper en zout en 1 tl. suiker erbij en laat minimaal 30 minuten pruttelen.
-
Doe het gehakt, ei, paneermeel, snuf kaneel, mosterd, peper en zout in een kom en kneed alles door elkaar. Maak 10 balletjes.
-
Bak in een scheutje olie de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.
-
Giet de jus van de balletjes door een zeefje bij de saus. Neem een staafmixer en mix de saus glad en romig. Doe de balletjes bij de saus en laat nog 10 min. pruttelen.
-
Kook intussen de pasta in gezout water in 4 min. gaar en giet af.
-
Doe de pasta bij de saus en schep voorzichtig om.
-
Verdeel over de borden en garneer eventueel met wat rucola, basilicum, veldkers of peterselie.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!