• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Pasta tomatensaus en balletjes

    Pasta tomatensaus en balletjes

    De kracht van eenvoud, met zelfgemaakte balletjes.

    Aantal personen
    2 personen 

    Bereiden 
    20 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex  
    250 gr. pasta 
    1 tomatobase
    250 gr. gehakt, ontdooid

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    1 grote teen knoflook, geperst
    1 klein ei
    3 el. paneermeel
    1 el. oregano
    1 tl. scherpe mosterd
    snufje kaneel
    gemalen peper en zout

    Aan de slag!  
    • Verwarm een scheut lichte olijfolie in een steelpannetje en fruit heel even de knoflook aan, laat niet bruin worden. Doe de tomatobase, oregano, peper en zout en (optioneel) 1 tl. suiker erbij en laat op laag vuur pruttelen terwijl je de gehaktballetjes maakt.
    • Doe het gehakt, ei, paneermeel, snuf kaneel, mosterd, peper en zout in een kom en kneed alles door elkaar. Maak 10 balletjes.
    • Bak in een beetje olie de gehaktballetjes in ±10 min. aan alle kanten bruin.
    • Giet de jus van de balletjes door een zeefje bij de saus. Neem een staafmixer en mix de saus glad en romig. Doe de balletjes bij de saus en laat nog 5-10 min. pruttelen. Check of de balletjes gaar van binnen zijn door er 1 open te snijden.
    • Kook intussen de pasta in gezout water in 4 min. gaar. Giet af. 
    • Schep de pasta op twee borden en verdeel de saus met de balletjes erover. Garneer eventueel met wat rucola, basilicum, veldkers of peterselie. 

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Pasta tomatensaus en balletjes

    € 10.69
    2p
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief