Ingrediënten Rechtstreex
500 gr. pasta
250 gr. cherrytomaat
3 paprika's
1 muhammarah
100 gr. rucola of basilicum, gewassen
Ingrediënten uit jouw keuken
1 teen knoflook, geperst
3 el. olijfolie
1 el. rode wijnazijn
gemalen peper en zout
En aan de slag!
250 gr. cherrytomaat
3 paprika's
1 muhammarah
100 gr. rucola of basilicum, gewassen
Ingrediënten uit jouw keuken
1 teen knoflook, geperst
3 el. olijfolie
1 el. rode wijnazijn
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
-
Halveer de paprika's en haal de zaden eruit. Leg ze met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ±20 min.
-
Kook intussen de pasta in gezout water in 4 min. gaar. Spoel goed koud af en laat uitlekken.
-
Was de tomaatjes en snijd doormidden.
-
Hak de rucola of basilicum grof.
-
Maak de dressing. Meng de olijfolie, azijn met de muhammarah en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
-
Haal de paprika uit de oven en snijd in stukken. Leg op een plat bord en zet 7 min. in de koeling.
-
Meng dan alle ingrediënten met de dressing en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!