• NIEUW
  • Pastasalade met gegrilde paprika

    Pastasalade met gegrilde paprika

    Door de paprika te grillen wordt deze nog zoeter.

     

    4 personen
    bereiden 20 minuten
    oven 20 minuten
       

    Ingrediënten Rechtstreex 

     

    500 gr. pasta
    250 gr. cherrytomaat
    3 paprika's 
    1 muhammarah
    100 gr. rucola of basilicum, gewassen

    Ingrediënten uit jouw keuken
    1 teen knoflook, geperst
    3 el. olijfolie
    1 el. rode wijnazijn
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  

    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
    • Halveer de paprika's en haal de zaden eruit. Leg ze met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ±20 min. 
    • Kook intussen de pasta in gezout water in 4 min. gaar. Spoel goed koud af en laat uitlekken. 
    • Was de tomaatjes en snijd doormidden.
    • Hak de rucola of basilicum grof.
    • Maak de dressing. Meng de olijfolie, azijn met de muhammarah en de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.
    • Haal de paprika uit de oven en snijd in stukken. Leg op een plat bord en zet 7 min. in de koeling.
    • Meng dan alle ingrediënten met de dressing en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden. 
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    BIO
    Frank de Koning
    Tinte
    Ramiro paprika
    Biodynamisch Biologisch
    1.65
    stuk (+/- 150 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief