• NIEUW
  • Pastinaak zoete aardappel stoemp

    Pastinaak en zoete aardappel stoemp

    Deze Vlaamse stamppot is licht verteerbaar door het gebruik van zoete aardappel in plaats van aardappel.

     

    2 personen
    bereiden 25 minuten
       
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 

     

    500 gr. zoete aardappel, geschild en gesneden in grove stukken
    500 gr. pastinaak, geschild en gesneden in grove stukken
    100 gr. saladekaas
    bakje tuinkers

     

    Ingrediënten uit jouw keuken
    klont boter 
    gemalen peper en zout

    En aan de slag!  

    • Doe de pastinaak en de zoete aardappel in 1 pan met gezouten water en kook in 15 min. gaar. 
    • Giet af, voeg de boter toe en stamp tot een grove stoemp. Breng op smaak met peper en zout.
    • Verdeel de stamppot over 2 borden, verkruimel de kaas erover. Knip de tuinkers los en bestrooi de gerechten er ruim mee.

    Tip: ook lekker is om de kaas even warm te laten worden in de stoemp, dan wordt ie lekker smeuïg.

    Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!

    BIO
    Hans Rozendaal
    Strijen
    Pastinaak
    Biologisch
    2.19
    500 gram
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief