Benodigd
Ondiepe taartvorm van ±22 cm
Ondiepe taartvorm van ±22 cm
Ingrediënten Rechtstreex
4-5 peren
100 gr. zelfrijzend bakmeel
120 ml. melk
230 ml. room
2 eieren
Ingrediënten uit jouw keuken
60 ml. zonnebloemolie
100 gr. suiker
1 tl. kaneel
snufje zout
En aan de slag!
En aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de peren, snijd ze in de lengte door en verwijder met een lepel het klokhuis.
- Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en het zout.
- Klop de eieren en meng met de melk en de olie. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
- Vet de taartvorm in of gebruik een bakpapiertje. Giet het beslag erin en druk de halve peren in het beslag.
- Bak 45-50 minuten tot de taart goudbruin is en gerezen.
- Klop intussen de slagroom op met een hoeveelheid suiker naar wens en de kaneel.
- Bestrooi als je dat in huis hebt met poedersuiker en serveer met de kaneelslagroom.