• NIEUW
  • Perentaart met kaneelroom
    30-11-2021

    Perentaart met kaneelroom

    Geïnspireerd op een recept van Miljuschka.

     

    2-4 personen
    bereiden 25 minuten
    oven 40-45 minuten
       
    Benodigd
    Ondiepe taartvorm van ±22 cm

    Ingrediënten Rechtstreex 
    4-5 peren
    230 ml. room
    2 eieren

    Ingrediënten uit jouw keuken
    100 gr. zelfrijzend bakmeel
    120 ml. melk
    60 ml. zonnebloemolie
    100 gr. suiker
    1 tl. kaneel
    snufje zout

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Schil de peren, snijd ze in de lengte door en verwijder met een lepel het klokhuis. 
    • Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker en het zout.
    • Klop de eieren en meng met de melk en de olie. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag.
    • Vet de taartvorm in of gebruik een bakpapiertje. Giet het beslag erin en druk de halve peren in het beslag.
    • Bak 45-50 minuten tot de taart goudbruin is en gerezen.
    • Klop intussen de slagroom op met een hoeveelheid suiker naar wens en de kaneel. 
    • Bestrooi als je dat in huis hebt met poedersuiker en serveer met de kaneelslagroom.
     
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Perentaart met kaneelroom
    8.17
    2p
    Fruithandel van Os
    Papendrecht
    Conference
    2.90
    kilo (+/- 4 stuks)
    Eibaar
    Den Bommel
    Eieren 6 stuks
    2.19
    doosje (6 stuks)
    Hoeksche Zuivel
    Maasdam
    Room
    3.08
    flesje (250 ml.)
    VERS DUURZAAM LOKAAL