Ingrediënten Rechtstreex
500 gr. runderstoofblokjes
3-4 gele uien
1 knolselderij
1 knolselderij
Ingrediënten uit jouw keuken
1-2 laurierblaadjes
1/2 tl. nootmuskaat
2 kruidnagels
125 ml. azijn
1 el. bloem
2 plakken ontbijtkoek
2 el. appelstroop
flinke klont boter
flinke klont boter
optioneel: mayonaise en/of appelmoes
gemalen peper en zout
En aan de slag!
gemalen peper en zout
En aan de slag!
-
Verwarm de oven voor op 225 graden.
-
Neem 1 ui, pel deze en prik daar de kruidnagels in. Zo kun je ze na het bereiden makkelijk uit de stoof verwijderen.
-
Snijd de andere uien in reepjes of ringen. Bak de uien in ruim boter tot ze bruin beginnen te kleuren. Giet de azijn erbij en laat even sudderen.
-
Zorg ervoor dat de stoofblokjes op kamertemperatuur zijn en bestrooi met peper en zout. Neem een stoofpan en schroei het vlees op hoog vuur rondom dicht. Het mag een beetje bruin worden. Zet het vuur laag, strooi de bloem erover en bak dit even mee.
-
Doe dan het ui-mengsel, de laurier, nootmuskaat en de ui met de kruidnagels erbij. Voeg eventueel een beetje kokend water toe, zodat het vlees net onder het vocht staat. Doe de deksel op de pan, zet het vuur zo laag mogelijk en laat het vlees minimaal 3 uur stoven.
-
Schil de knolselderij. Snijd in dunne plakken en daarna in repen zodat je 'frieten' krijgt.
-
Kook een grote pan met gezout water en kook de frieten 2 minuten. Giet af en laat goed uitlekken en uitdampen.
-
Meng dan de frieten met een scheutje olie en leg ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en bak 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin zijn. Schep tussendoor even om.
-
Doe op het laatst de appelstroop bij de stoof en verkruimel de ontbijtkoek erboven. Roer tot de ontbijtkoek is opgelost.
-
Serveer met de knolselderijfriet en eventueel wat mayonaise en/of appelmoes.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!