Aantal personen
4 personen
4 personen
Bereiden
25 minuten
25 minuten
Ingrediënten van Rechtstreex
1 paksoi
1 kg. zoete aardappel
250 gr. pindakaas (1 potje)
1 paksoi
1 kg. zoete aardappel
250 gr. pindakaas (1 potje)
1 tuinkers
Ingrediënten uit jouw keuken
50 gr. gember (in het seizoen bij Rechtstreex te koop)
1-3 el. sambal Oelek van Oma Dee
50 gr. gember (in het seizoen bij Rechtstreex te koop)
1-3 el. sambal Oelek van Oma Dee
1 ui
4 tenen knoflook
1-1,5 liter groentebouillon
1-1,5 liter groentebouillon
Aan de slag!
- Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes.
- Was de paksoi en snijd in hele dunne reepjes.
- Hak de ui, knoflook en de gember fijn. Verwarm 3 el. olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en gember gedurende 3 minuten. Voeg de sambal toe en bak 1 min. mee.
- Doe er de zoete aardappelblokjes en 1 ltr. van de groentebouillon bij en laat met de deksel op de pan 15 min. zachtjes doorkoken.
- Zodra de blokjes beetgaar zijn, schep je de helft van de zoete aardappels uit de pan en zet je deze apart. De rest laat je nog 5 min. koken zodat ze extra zacht zijn. Doe dan de pindakaas erbij en pureer met een staafmixer tot de soep helemaal glad is. Voeg eventueel de rest van bouillon toe en mix tot de gewenste dikte.
- Voeg op het laatst de overgebleven blokjes zoete aardappel en de paksoi toe en laat 5 min. opwarmen in de soep. Garneer met de tuinkers.
Tip: Je kunt natuurlijk eindeloos variëren! Als extra topping kun je gebakken tofu, tempeh of een gekookt eitje gebruiken. De crunchy chilli olie van Real good food is er ook fantastisch bij.
Geniet van je lokale maaltijd. Eet smakelijk!