• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Zuivel
  • Vega, vlees en vis
  • Brood en banket
  • Meel, bonen en pasta
  • Zoet en hartig beleg
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Sauzen en smaakmakers
  • Lekkers en snacks
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Plaattaart met tomaat

    Plaattaart met tomaat

    Deze plaattaart is simpel en erg lekker. Je kunt alle soort tomaten gebruiken.

    Aantal personen
    2-4 personen 

    Bereiden 
    40 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr. tomaat(mix)
    200 ml. yoghurt 
    200 gr. bloem
    basilicum (veldkers, rucola of platte peterselie)
    sla, gewassen

    Ingrediënten uit jouw keuken 
    2 el. scherpe mosterd
    1 el. gedroogde oregano
    optioneel: wat nootjes en/of kaas
    voor de dressing: 3 el. extra vierge olijfolie, 1 el. azijn en 1 el. mosterd, peper en zout (liefst uit de molen)

    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
    • Doe de bloem samen met de yoghurt, 1 el. olie en een snufje zout in een kom en meng tot een deeg. Als het deeg te droog is, kun je er een eetlepel water bij doen. Kneed het deeg tot een bal, wikkel in plastic folie en leg even in de koelkast.
    • Snijd intussen de tomaten in zo dun mogelijke plakjes. 
    • Neem het deeg uit de koelkast en rol uit tot een ronde plak. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
    • Prik met een vork gaatjes in het deeg. Smeer daarna in met een dun laagje mosterd. Bestrooi dan met de gedroogde oregano. Verdeel de tomaatplakjes over de taart. Leg ze niet te dicht op elkaar. Bestrooi weer met oregano, peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
    • Doe de taart in de oven en bak in 20-30 min. gaar. Het deeg moet droog en aan de randen krokant zijn. 
    • Meng de ingrediënten voor de dressing en masseer door de sla. Verrijk de salade eventueel met wat kaas en/of nootjes.
    • Haal de taart uit de oven en verdeel er wat blaadjes basilicum (veldkers, rucola of platte peterselie) over.
    • Snijd de plaattaart in stukken en serveer met de salade. 

    NB: Voorkom dat de taart te nat wordt door er niet teveel tomaat op te doen en gedroogde oregano te gebruiken.

    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief