Ingrediënten van Rechtstreex
400 gr. tomaat
200 ml. yoghurt
200 gr. bloem
basilicum (rucola, veldkers of platte peterselie)
200 ml. yoghurt
200 gr. bloem
basilicum (rucola, veldkers of platte peterselie)
Ingrediënten uit jouw keuken
2 el. scherpe mosterd
1 el. gedroogde oregano
2 el. scherpe mosterd
1 el. gedroogde oregano
olijfolie
En aan de slag!
- Verwarm de oven op 175 graden Celsius.
- Doe de bloem samen met de yoghurt, 1 el. olie en een snufje zout in een kom en meng tot een deeg. Als het deeg te droog is, kun je er een eetlepel water bij doen. Kneed het deeg tot een bal, wikkel in plastic folie en leg even in de koelkast.
- Snijd intussen 400 gr. tomaten in zo dun mogelijke plakjes.
- Neem het deeg uit de koelkast en rol uit tot een ronde plak. Leg op een met bakpapier beklede ovenplaat.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg. Smeer daarna in met een dun laagje mosterd. Bestrooi dan met de gedroogde oregano. Verdeel de tomaatplakjes over de taart. Leg ze niet te dicht op elkaar. Bestrooi weer met oregano, peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
- NB: Voorkom dat de taart te nat wordt door er niet teveel tomaat op te doen en gedroogde oregano te gebruiken.
- Doe de taart in de oven en bak in ±25 min. gaar. Het deeg moet droog en aan de randen krokant zijn.
- Snijd de overige tomaat in partjes en maak aan met olijfolie of dressing naar wens. Heb je straks rucola of kruiden over dan kun je deze er ook bij de salade doen.
- Haal de taart uit de oven en verdeel er een deel van de basilicum (rucola, veldkers of platte peterselie) over.
- Snijd de plaattaart in stukken en serveer met de salade.
Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!