• NIEUW
  • Portobello gevuld met ei en spek

    Portobello gevuld met ei en spek

     

    2 personen
    bereiden 30 minuten
    oven 20 minuten
       

     

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    4 portobello's 
    100 gr. bladgroente (amsoi, spinazie, rucola, raapstelen)
    500 gr. aardappelen
    4 eieren
    1 pakje gerookt spek
     
    Ingrediënten uit jouw keuken 
    olie
    gemalen peper en zout
     
    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
    • Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de blokjes 10 minuten, giet dan af en laat even uitdampen.
    • Leg de aardappelblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met wat olie en bestrooi met peper en zout. Bak 20 min. in de oven tot ze bruin zijn. 
    • Haal de steeltjes uit de portobello's en schrap met een lepel de lamellen uit de hoed van de portobello. 
    • Was de bladgroente en roerbak ze even in een koekenpan. Knijp het vocht eruit en hak fijn. 
    • Bedek elke portobello hoed aan de binnenkant met spek. Verdeel de gehakte groenten erover en breek er een ei in. Bestrooi met gemalen peper en zout. Zet voorzichtig in de oven bij de aardappeltjes, bak ±15 min. tot het ei gestold is.
    • Als je bladgroente over hebt dan kun je deze op smaak brengen met een beetje olie, azijn en peper en zout en als salade erbij eten.
    • Serveer de portobello's met de gebakken aardappeltjes en eventueel de salade.
    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!
    Familie Veeke
    Standdaarbuiten
    Portabella
    2.52
    bakje (2 stuks)
    Portobello gevuld met ei en spek
    12.93
    2p
    BIO
    Kwekerij Eko Logisch
    Roelofarendsveen
    Raapstelen
    Biologisch
    1.56
    bos (150 gram)
    Gert van Herk
    Rhoon
    Frieslander - vastkokend
    1.05
    500 gram
    Eibaar
    Den Bommel
    Eieren
    2.13
    doosje (6 stuks)
    BIO
    Slager van Hoeve Biesland
    Delfgauw
    Gerookte spek
    Biologisch
    3.15
    stuk (100 gram)
    VERS DUURZAAM LOKAAL
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief