• EETALAGE
  • Boxen, pakketten en kant & klaar
  • Groenten en kruiden
  • Fruit
  • Boter, kaas en eieren
  • Lekkers en snacks
  • Zuivel
  • Sauzen en smaakmakers
  • Vega, vlees en vis
  • Meel, bonen en pasta
  • Koffie, thee, sap en drank
  • Brood en banket
  • Zoet en hartig beleg
  • Cadeaus en overige
  • PRODUCT FILTER

    Preischotel

    Preischotel

    Aantal personen
    2-3 personen 

    Bereiden 30 minuten

    Ingrediënten van Rechtstreex 
    500 gr prei, gewassen en in ringetjes gesneden
    500gr kruimige aardappel geschild
    ±350gr gehakt (kip of rund)

    Ingrediënten uit jouw keuken  
    klont boter
    glas melk
    1 eetlepel kaneel
    olie om in de bakken
    zout en peper(liefst uit de molen)


    En aan de slag!  
    • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
    • Kook de aardappels in 20 beetgaar. Voeg de melk en boter toe en stamp de aardappels tot een mooie puree.
    • Neem een koekepan met een scheutje olie en rul het gehakt gaar. Haal uit de pan en zet apart.
    • Doe weer wat olie in dezelfde pan en fruit de prei beetgaar. Roer het gehakt erdoor en breng op smaak met kaneel, peper en zout.
    • Neem een kleine ovenschaal en doe het prei, gehakt mengsel onderop in de schaal, sluit af met een laag puree. 
    • Schuif de schaal in de oven en gaar ±10min verder, tot er een bruin korstje op de puree komt.
    • Verdeel over de borden en garneer eventueel met een beetje groene salade.


    Geniet van je lokale maaltijd, eet smakelijk!

    Rechtstreex Rotterdam
    Rotterdam

    Preischotel

    € 9.77
    2p
    Hans Rozendaal
    Strijen

    Prei

    Biologisch EKO
    € 2.70
    500 gram
    Vers Seizoensgebonden Lokaal Eerlijke prijs
     
    Blijf op de hoogte! Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief